Πε 23 Μαρτίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200709-02-2007: Χαιρετισμός του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κατά την τελετή βράβευσης αριστούχων μαθητών και αστυνομικών από τον Όμιλο «Φίλοι Αστυνομίας...

09-02-2007: Χαιρετισμός του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κατά την τελετή βράβευσης αριστούχων μαθητών και αστυνομικών από τον Όμιλο «Φίλοι Αστυνομίας Αθηνών»

Θέλω να συγχαρώ τις κυρίες και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου των Φίλων της Αστυνομίας Αθηνών. Να διατυπώσω την βεβαιότητα ότι αυτός ο Όμιλος, όπως και άλλοι απανταχού της Ελλάδος, αλλά ο αρχαιότερος, ο εγκυρότερος αυτός των Αθηνών, δίνει σε μας, σε όλη την Αστυνομία, δηλαδή Υπουργείο, Αρχηγείο και Επιτελείο δύναμη για την επιτέλεση του καθήκοντός μας που δεν είναι άλλο από την τήρηση της έννομης τάξης και την υπηρέτηση της Κοινωνίας.
 
Είσαστε ένα κομμάτι της Κοινωνίας, δίνετε την αναγνώριση προς την Αστυνομία και την προσήκουσα τιμή. Σας ευχαριστούμε. Και αυτή η αναγνώριση και η τιμή κυρία Ψημένου (ενν. Την Πρόεδρο του Ομίλου) προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία σε μια εποχή όπου όλοι βρήκαν εύκολο ρόλο να κατηγορούν και να μέμφονται την Αστυνομία. Σας ευχαριστούμε για τη συμπαράστασή σας.
 
Πράττουμε το καθήκον μας με πολλή ανθρωπιά, με ενδιαφέρον για την Κοινωνία, με αγωνία για να μη συντρέξει το κακό. Αν συντρέξει εμείς να το καταδιώξουμε (το κακό) κι αναφέρομαι φυσικά σε εκείνα τα περιστατικά κατά τα οποία συμβαίνει. Ας πούμε στην Κερατέα. Ένα δραματικό επεισόδιο. Ας πούμε στην Γλύφα Χαλκίδος. Ένα άλλο δραματικό επεισόδιο. Αυτά τα δραματικά επεισόδια είτε είναι δύο (2), είτε είναι εκατόν δύο (102) καταλαμβάνουν ένα πολύ μεγάλο μέρος στον τηλεοπτικό χρόνο. Γίνεται από την ευσυνειδησία και το σύστημα της Αστυνομίας η εξάρθρωση της συμμορίας, η σύλληψη των εγκληματιών και πάλι η έννομη τάξη επιβάλλεται. Αυτό καταλαμβάνει κάποια δέκατα του δευτερολέπτου στα δελτία των ειδήσεων! Αυτή είναι η πρώτη παρατήρηση.
 
Η δεύτερη παρατήρηση: Είσαστε ένα ωραίο κομμάτι της ελληνικής Κοινωνίας με πρόοδο και φαίνεται αυτό και από το γεγονός ότι αριστεύουν πολλά παιδιά από τις οικογένειες των Αστυνομικών. Το αναγνωρίζει ο Όμιλος, το διαπιστώνουμε κι εμείς, και το τιμούμε σήμερα.
 
Η τρίτη και τελευταία παρατήρησή μου είναι, ο σκοπός μας, ένα όραμα είναι να έχουμε αρμονικές σχέσεις επικοινωνίας, αμοιβαίας εκτιμήσεως. Θα έλεγα σεβασμού και αγάπης με όλα τα μέρη – τμήματα της ελληνικής Κοινωνίας γιατί είμαστε όλοι ένα. Ένα ποιοτικό σύνολο. Αυτό το σύνολο της ελληνικής Κοινωνίας στο οποίο υπάγεται και η Ελληνική Αστυνομία και είμαστε υπερήφανοι για την σχέση που έχουμε.
 
Σας ευχαριστώ θερμά. Σας συγχαίρω για την δραστηριότητά σας. Αναγνωρίζουμε και τις έξυπνες ιδέες που είναι πάντοτε υπό τον τίτλο της ευποιίας, της χάραξης και απόδοσης του καλού. Συγχαρητήρια κυρίες του Ομίλου Φίλων Αστυνομίας Αθηνών. Ευχαριστώ θερμά.

Τελευταίες Αναρτήσεις