Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200609-02-2006: Συμφωνίες Διμερούς Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Βοσνίας - Ερζεγοβίνης

09-02-2006: Συμφωνίες Διμερούς Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Βοσνίας – Ερζεγοβίνης

 

Υπεγράφησαν σήμερα από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον ομόλογό του Υπουργό Ασφάλειας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 9/2/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, συναντήθηκε σήμερα (9/02/06) με τον ομόλογό του Υπουργό Ασφάλειας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, κ. Barisa COLAK, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας, για τη Σύνοδο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) (Λουτράκι, 7 και 8/2/06).

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Γενικός  Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Αγγελάκος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο Υπουργείων.

Παρέστη επίσης ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, κ. Slobodan KOVAC.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, ενώ αποτυπώθηκε η βούληση των δύο χωρών για την ενίσχυση και επέκταση της συνεργασίας ιδιαίτερα σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, της λαθρομετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή Συμφωνίας Αστυνομικής Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης της Ελλάδος και του Υπουργείου Ασφάλειας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, καθώς και Συμφωνίας Επανεισδοχής και του Πρωτοκόλλου Εφαρμογής της.

Με την υπογραφή της Συμφωνίας Αστυνομικής Συνεργασίας τίθεται το νομικό πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης της Ελλάδας και του Υπουργείου Ασφάλειας της Βοσνίας ? Ερζεγοβίνης, σε θέματα όπως:

  • η λαθρομετανάστευση,
  • η διακίνηση ναρκωτικών,
  • η πλαστογραφία εγγράφων ταυτότητας,
  • η τρομοκρατία,
  • το οργανωμένο έγκλημα,
  • η εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού,
  • η καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης όπλων, πολύτιμων αντικειμένων κ.λπ.

Με την υπογραφή της Συμφωνίας Επανεισδοχής και του Πρωτοκόλλου Εφαρμογής της, αντίστοιχα, ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την επανεισδοχή ατόμων που διαμένουν παράνομα στο έδαφος των δύο κρατών.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, δήλωσε: «Μετά την εξαιρετική συνάντηση που είχαμε χθες στο Λουτράκι και τα σημαντικά αποτελέσματα που εξήχθησαν, αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να υπογράψω σήμερα με τον ομόλογό μου Υπουργό Ασφάλειας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, τη Συμφωνία Αστυνομικής Συνεργασίας και τη Συμφωνία Επανεισδοχής και το Πρωτόκολλο Εφαρμογής της. Με τις συμφωνίες αυτές, αποτυπώνεται η βούληση των χωρών μας και τίθεται το νομικό πλαίσιο της συνεργασίας μας, για θέματα αρμοδιότητας των Υπουργείων μας. Οι Συμφωνίες που έχουμε μπροστά μας είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των εμπειρογνωμόνων και του άριστου κλίματος που επικράτησε στις συζητήσεις μέχρι την οριστικοποίησή τους. Οι Συμφωνίες αυτές μας ανοίγουν νέους ορίζοντες για περαιτέρω συνεργασία και εξειδίκευση της εξαίρετης αστυνομικής συνεργασίας που ήδη υπάρχει προς όφελος των χωρών αλλά και της περιοχής. Σηματοδοτείται έτσι η απαρχή μιας σειράς συναντήσεων και κοινών πρωτοβουλιών σε στρατηγικό, επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο, τα αποτελέσματα των οποίων είμαι βέβαιος ότι θα είναι ορατά μπροστά μας.» 

  

Φωτογραφίες από τη συνάντηση υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr).

 

       Για περισσότερες πληροφορίες   τηλ.  :  210 6977505
                                                  Fax   :  210 6929764
                                                e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

 

DSC_0283.JPG
DSC_0304.JPG

Τελευταίες Αναρτήσεις