Δε 29 Μαΐου 23
ΑρχικήΒουλγαράκης ΑρχείοΒουλγαράκης 200609-01-2006: Ομιλία Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη στα εγκαίνια της Διεύθυνσης Διαβατηρίων

09-01-2006: Ομιλία Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη στα εγκαίνια της Διεύθυνσης Διαβατηρίων

Αθήνα, 09-01-2006
 
 
Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,
κύριε Υπουργέ των Εξωτερικών,
κυρίες και κύριοι
 
Είναι μία μεγάλη μέρα σήμερα για μας, γιατί αυτό το στοίχημα είχε τεθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Η Ελλάδα ήταν από τις ελάχιστες χώρες οι οποίες δεν είχαν τη δυνατότητα να έχουν ασφαλή ταξιδιωτικά έγγραφα με τον τρόπο που η διεθνής κοινότητα τα καθορίζει ως ασφαλή. Αυτό, σε ένα εξαιρετικά τεταμένο διεθνές περιβάλλον το οποίο απαιτεί συνεχώς και περισσότερη ασφάλεια σε ταξιδιωτικά έγγραφα και αναγνωρισιμότητα σε διεθνές επίπεδο, έκανε τους Έλληνες πολίτες να αισθάνονται κάπως μειονεκτικά σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες άλλων χωρών οι οποίοι είχαν τέτοιου είδους ταξιδιωτικά έγγραφα.
 
Σήμερα λοιπόν έχουμε τα διαβατήρια εκείνα τα οποία η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει ως ασφαλή. Οι δυνατότητες του νέου ελληνικού διαβατηρίου είναι εξελισσόμενες, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται πάντα στους στόχους που θέτει η διεθνής κοινότητα, προκειμένου να είναι ασφαλής αναγνώριση των ταξιδιωτικών εγγράφων. Για μας λοιπόν είναι μία πάρα πολύ μεγάλη ημέρα, αφού σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε το πρώτο διαβατήριο στον πρώτο πολίτη της χώρας.
 
Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε θέλω να σας εκφράσω εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας τη μεγάλη μας χαρά και τιμή που είστε μαζί μας για άλλη μια φορά, και θέλω να μου επιτρέψετε να σας δώσω το πρώτο ελληνικό διαβατήριο το οποίο εκδίδεται από αυτή την Υπηρεσία.   
 

Τελευταίες Αναρτήσεις