Σα 1 Απριλίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Ιανουάριος 200609-01-2006: Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας παρέλαβε από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης το πρώτο διαβατήριο νέου τύπου που εξέδωσε...

09-01-2006: Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας παρέλαβε από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης το πρώτο διαβατήριο νέου τύπου που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία

Εγκαινιάστηκε η  Διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 09/01/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας παρέλαβε σήμερα (09-01-06), από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργο Βουλγαράκη, το πρώτο διαβατήριο νέου τύπου που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Η παράδοση του διαβατηρίου έγινε στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε στις 10:30 στις νέες και σύγχρονες εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας (Χίου 8 Καισαριανή).
 
Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Πέτρος Μολυβιάτης, ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης, ο Νομάρχης Αθηνών, κ. Ιωάννης Σγουρός και ο Δήμαρχος Καισαριανής κ. Αθανάσιος Μπαρτσώκας.

Παρέστησαν επίσης ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Πρέσβης κ. Ιωάννης Κοραντής, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Αγγελάκος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος, κ. Χρήστος Σμέτης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Κανέλλος, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος             κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος  κ. Στυλιανός Σύρος, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στην τελετή εγκαινίων χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βύρωνα, Καισαριανής και Υμηττού, Σεβασμιότατος κ. Δανιήλ.

Εκ μέρους της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία έχει αναλάβει την παραγωγή του εντύπου βιβλιαρίου των διαβατηρίων, παρέστη ο Υποδιοικητής κ. Νικόλαος Παλαιοκρασσάς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γ. Βουλγαράκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γ. Αγγελάκος, ενώ ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαβατηρίων, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Στυλιανός Κουρής, ενημέρωσε τους παρισταμένους για την οργάνωση, τη στελέχωση και τη λειτουργία της νέας Υπηρεσίας.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, μεταξύ άλλων δήλωσε:«[..] Σήμερα έχουμε διαβατήρια τα οποία η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει ως ασφαλή. Οι δυνατότητες του νέου ελληνικού διαβατηρίου είναι εξελισσόμενες, ούτως ώστε το διαβατήριο να ανταποκρίνεται πάντα στους στόχους που θέτει η διεθνής κοινότητα, προκειμένου να είναι δυνατή η ασφαλής αναγνώριση των ταξιδιωτικών εγγράφων. Για μας λοιπόν είναι μία πάρα πολύ μεγάλη ημέρα αφού σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε το πρώτο διαβατήριο, στον πρώτο πολίτη της χώρας [..]».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας, αφού παρέλαβε το διαβατήριό του από τον κ. Γ. Βουλγαράκη, δήλωσε:«Θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί με επιλέξατε πρώτο για να παραλάβω το διαβατήριο μου. Ένα διαβατήριο ασφαλές σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι που εμείς οι επαγγελματίες ταξιδιώτες, ο κ. Μολυβιάτης και εγώ, το υποδεχόμαστε με ιδιαίτερη χαρά. Επίσης θέλω να συγχαρώ τη Διεύθυνση έκδοσης Διαβατηρίων και την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατί, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατέληξαν σε αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα. Ένα ασφαλές ταξιδιωτικό έγγραφο διευκολύνει τα ταξίδια των Ελλήνων πολιτών, που κατά  χιλιάδες ταξιδεύουν. Θέλω ακόμη μια φορά να ευχηθώ καλή χρονιά και θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή  έκβαση αυτού του αποτελέσματος».

Μετά την ολοκλήρωση των εγκαινίων, ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας στους χώρους της νεοϊδρυθείσας Διεύθυνσης, όπου και ενημερώθηκε για τα χαρακτηριστικά ασφαλείας υψηλών προδιαγραφών που διαθέτουν τα νέα διαβατήρια, καθώς και για τη διαδικασία έκδοσής τους.

 

        

Φωτογράφος Α.Π.Ε. ΣΑΪΤΑΣ Π.

Φωτογραφίες της εκδήλωσης βρίσκονται και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr)

ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ

 

Για περισσότερες πληροφορίες       τηλ. :   210 6977505
                                               Fax  :  210 6929764
                                            e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις