Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200608-02-2006: Δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης σχετικά με ερώτημα δημοσιογράφου για εργασία συγγενικού του προσώπου στη VODAFONE

08-02-2006: Δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης σχετικά με ερώτημα δημοσιογράφου για εργασία συγγενικού του προσώπου στη VODAFONE

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 8/2/2006

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με ερώτημα που τέθηκε κατά τη διάρκεια του τακτικού briefing των πολιτικών συντακτών και αφορά το κατά πόσο συγγενικό πρόσωπο του Υπουργού Δημόσιας Τάξης εργαζόταν στο παρελθόν ως νομικός σύμβουλος στην εταιρία VODAFONE, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης κ. Γ. Βουλγαράκης σημείωσε: 

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υιοθετηθεί αρχή ασυμβίβαστου του οικογενειακού και συγγενικού περιβάλλοντος Υπουργού ή μέλους του Κοινοβουλίου, με την επαγγελματική ενασχόληση. Ταυτόχρονα η έννοια της οικογενειακής ευθύνης, που παραπέμπει άλλωστε στα καθεστώτα του ναζισμού, όπως και ο Υπουργός Επικρατείας ανέφερε, για την Κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν υφίσταται και δεν γίνεται αποδεκτή.

Συμπερασματικά λοιπόν η όποια ενασχόληση μελών της οικογένειας μου είναι απόλυτα νόμιμη και δεν σχετίζεται με την δική μου πολιτική δραστηριότητα.
 
Ως προς την ουσία του ερωτήματος αξίζει να σημειωθεί, στους κατ΄ επάγγελμα λασπολογούντες, ότι: τόσο το δικηγορικό γραφείο ΄΄Διονυσίου, Αλεξίου και Δημητρίου Πελέκη΄΄  όσο και η σύζυγος μου, συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ουδεμία σχέση επαγγελματική ή άλλη είχαν ή έχουν τόσο με την εταιρία PANAFON όσο και με την εταιρία VODAFONE.»

Τελευταίες Αναρτήσεις