Πε 1 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200608-02-2006: Ανακοίνωση σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδος «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

08-02-2006: Ανακοίνωση σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδος «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

Αθήνα, 8/2/2006
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
 
Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδος «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» που αναφέρεται στη «δράση της OLAF» ανακοινώνεται ότι:
 
Στην ΕΥΠ δεν υφίσταται «ομάδα OLAF».
 
Η OLAF είναι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της απάτης, όργανο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αποστολή την προστασία των συμφερόντων της Ε.Ε., την καταπολέμηση της απάτης, της διαφθοράς και κάθε άλλης παράτυπης δραστηριότητας.
 
Η OLAF παρέχει στα Κράτη – Μέλη την απαιτούμενη στήριξη και τεχνογνωσία. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΥΠ προμηθεύτηκε με κοινοτική συγχρηματοδότηση εξοπλισμό για την εκπλήρωση της αποστολής της στον τομέα αυτό. Ο εξοπλισμός αυτός ουδεμία σχέση έχει και ουδεμία άλλωστε δυνατότητα παρέχει για την υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μέσω σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας.
 
Είναι προφανές ότι από την εφημερίδα δίδεται λανθασμένη εξήγηση στα όσα ανέφερε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
 
Είναι σαφές αυτό που ανέφερε ο κ. Υπουργός και καταγράφεται στα πρακτικά. «…Στη Διεύθυνση που ήταν υπεύθυνη για τις παρακολουθήσεις και μάλιστα τις εξειδικευμένες παρακολουθήσεις, υπήρξε ένας Προϊστάμενος, ο Ταγματάρχης κ. Σταύρος Κατσούλης, ο οποίος τοποθετήθηκε εδώ και επτά περίπου χρόνια, στην Υπηρεσία αυτή, από την προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτό το άτομο είχε λάβει πολλές εκπαιδεύσεις και είχε παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια… Ο κ. Κατσούλης έμεινε στην Υπηρεσία για όσο διάστημα χρειαζόταν και όταν η Υπηρεσία κατάφερε να βρει έναν άνθρωπο που μπόρεσε να τον αντικαταστήσει, τότε ο κ. Κατσούλης αποδεσμεύτηκε…».
 
Συνεπώς, ο κ. Σταύρος Κατσούλης προΐστατο συγκεκριμένης επιχειρησιακής ομάδας της ΕΥΠ, η οποία ουδεμία σχέση είχε με παρακολουθήσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών και με «ομάδα OLAF», η οποία είναι ανύπαρκτη στην ΕΥΠ. 
 
Επισυνάπτεται το σχετικό απόσπασμα από τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης (07/02/2006)  της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. (1 και 2)
 
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ.  :   210 6977505 
                                                             Fax   :    210 6929764 
  email  :  elasgrty@mopo.gr 
 

 

1.pdf
2.pdf

Τελευταίες Αναρτήσεις