Κυ 1 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200607-11-2006: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα, σχετικά με την ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων των αστυνομικών και...

07-11-2006: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα, σχετικά με την ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων των αστυνομικών και τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα κ. Φλωρίδη

Δημ/φος. : Πάει καλά το ραντεβού την Παρασκευή με τον Κο Αλογοσκούφη; 
 
Υπουργός : Θα γίνει! Δικαιούμαι να αισιοδοξώ. Κάναμε καλή ανταλλαγή πρώτων γνωμών με τον Γιώργο Αλογοσκούφη. Χαίρομαι ότι μια ματιά πάλι στους λογαριασμούς, δείχνει όχι το δίκιο μου, το επιχείρημά μου.  
 
Δημ/φος. : «Τσιγκούνης» πάντως ο συνάδελφός σας. Για πενήντα εκατομμύρια (50.000.000) είναι δυνατόν; 
 
Υπουργός :Φαντάζομαι να επείσθη ή θα πεισθεί, ότι δεν συσχετίζεται με άλλα Υπουργεία το θέμα. Γιατί είναι ελάχιστα τα χρήματα, κατά κάποιο τρόπο υπεσχημένα, όχι μόνο από το Πρόγραμμα αλλά κι από «Προσύμφωνα» που είχα κάνει εγώ (πριν την Έκθεση Θεσσαλονίκης και τον Ιούνιο). Δεν δημιουργεί προηγούμενο, αυτό που λένε τις αλυσιδωτές αντιδράσεις, από άλλα Υπουργεία.
 
Βρείτε μου ποιο είναι το όμοιο Υπουργείο που νομιμοποιείται να εγείρει τα ίδια θέματα, έστω με τον ‘‘άγριο‘‘ τρόπο τον δικό μου. Ξέρετε κι ο ‘‘άγριος’’ τρόπος ο δικός μου δεν είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας ή ‘‘άπαγε της βλασφημίας’’ εκβιασμού. Τί είναι; 
 
Με το ελάχιστο, να έχεις ένα μέγιστο όφελος, που λέμε αποτίμηση κόστους οφέλους , και να μην σε ακούν! Αισιοδοξώ… 
 
Δημ/φος. :(Ερώτηση σχετικά με τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα Κου Φλωρίδη).
 
Υπουργός :Για τον Κο Φλωρίδη έχω δύο (2) πράγματα. Είναι καλή η νομική του σκέψη. Εγώ τη βλέπω με αναγνώριση της αξίας της για την νομιμότητα και θέλω δύο κενά να καλυφθούν για να προσλάβει πρακτικότητα. Κάποιος να μου πεί -και το λέει ο νόμος- από μέσα (και μέσα είναι μόνον οι Πρυτανικές Αρχές) ότι συντελούνται κακουργήματα και δεύτερο, να θέσω την δράση υπό δικαστική εγγύηση, να μου πει δηλαδή και ο Εισαγγελέας : «προχωρήστε». 
 
Πάλι «άπαγε της βλασφημίας» στο θέμα της κατάργησης του «ασύλου». Μη φοβόμαστε ως πολίτες! Εμείς κάναμε συσκέψεις προχθές με τους Πρυτάνεις, για το θέμα του Πολυτεχνείου. 
 
Τί σημαίνει; Ότι μια ημερομηνία με ενδιαφέρον θα μας απωθεί από το να δούμε το πρόβλημα; Να δούμε το θέμα; Και φυσικά θα λάβουμε κατά πρόνοια τα μέτρα μας και φυσικά θα προστατεύσουμε το «άσυλο», θα το σεβαστούμε και θα το προασπίσουμε και ταυτόχρονα θα κοιτάξουμε και την έννομη τάξη από τους «εξωσχολικούς» , τους εξωπανεπιστημιακούς, τί γίνεται και πώς αυτό (το «άσυλο») θα προασπισθεί.
 
Ευχαριστώ πολύ . –

Τελευταίες Αναρτήσεις