Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΒουλγαράκης ΑρχείοΒουλγαράκης 200507-07-2005: Δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο

07-07-2005: Δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας προς το Βρετανικό λαό και τη συμπάθειά μας στους τραυματίες και τις οικογένειες των θυμάτων της σημερινής αποτρόπαιας τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο.

Επικοινώνησα με τον Βρετανό Πρέσβη κατ΄ εντολή του Πρωθυπουργού, στον οποίο εξέφρασα τον αποτροπιασμό μας για τα σημερινά τραγικά γεγονότα. Επίσης του γνωστοποίησα ότι το Υ.Δ.Τ.  προτίθεται να διαθέσει εξειδικευμένο προσωπικό εφόσον αυτό ζητηθεί και μέσα που έχει για την αντιμετώπιση της κατάστασης εφόσον αυτό κριθεί χρήσιμο από τη Βρετανική Κυβέρνηση.

Ο Βρετανός Πρέσβης, αφού με ευχαρίστησε, είπε ότι θα μεταφέρει το ενδιαφέρον και την συμπαράστασή του στη βρετανική Κυβέρνηση.

Η σημερινή μέρα επιβεβαιώνει με τον πλέον δραματικό τρόπο ότι η Διεθνής τρομοκρατία αποτελεί απειλή για όλους. Εκτός των εθνικών προσπαθειών για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας αυτής απειλής απαιτείται η διεθνής συνεργασία σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού. Μόνο έτσι δεν θα υπάρξουν άλλα αθώα θύματα τυφλών και παράλογων τρομοκρατικών επιθέσεων.

Τέλος, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσω επίσκεψη στο Λονδίνο και θα έχω την ευκαιρία να συζητήσω με τον ομόλογό μου Υπουργό για θέματα διμερούς συνεργασίας αλλά και για θέματα στο πλαίσιο άσκησης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δημοσιογράφος: Μετά τα χτυπήματα στο Λονδίνο, εμείς τι μέτρα παίρνουμε στην Ελλάδα για να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Υπουργός: Η Ελλάδα είναι μια εξαιρετικά ασφαλής χώρα και αυτό έχει φανεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Συνεπώς όλοι όσοι επιθυμούν να επιλέξουν την Ελλάδα ως προορισμό πρέπει να το γνωρίζουν. Από την άλλη πλευρά πρόσθετα μέτρα δεν χρειάστηκε να ληφθούν διότι κατά την εκτίμηση τη δική μας αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν απαιτείται. Να πω επίσης ότι η Βρετανική Πρεσβεία και άλλα βρετανικά κτίρια είναι ούτως ή άλλως πάρα πολύ ψηλά στην αξιολόγηση απειλών με βάση τα δικά μας δεδομένα και υπήρχε σε αυτά σημαντική παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας, συνεπώς δεν χρειάστηκε να ληφθούν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας. Να σας πω επίσης ότι είχαμε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Τύπου, όπως φυσικά με τον κ. Πρωθυπουργό προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση σε ελληνικό επίπεδο. Δεν χρειάζεται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι πολύ ασφαλής χώρα.

Δημοσιογράφος: Υπήρχαν πληροφορίες στην Ευρώπη ή και στην Ελλάδα για αυτό το χτύπημα στο Λονδίνο;

Υπουργός: Αυτά, όπως ξέρετε, δεν ανακοινώνονται. Είναι εσωτερικά θέματα της κάθε χώρας. Κάθε χώρα κάνει τις δικές της εκτιμήσεις και τη δική της αξιολόγηση. Αυτό το οποίο μένει σαν κρατούμενο είναι ότι η διεθνής τρομοκρατία δεν σταματάει στα σύνορα καμίας χώρας, δεν αφορά συγκεκριμένους ανθρώπους, δεν αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, αλλά απευθύνεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και σε όλους τους ανθρώπους και αυτό είναι κάτι το οποίο προφανώς δεν μπορεί να παραμείνει αναπάντητο. Ευχαριστώ πολύ.

 

Τελευταίες Αναρτήσεις