Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200707-03-2007: Μήνυμα του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8-3-2007)

07-03-2007: Μήνυμα του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8-3-2007)

Η σύγχρονη Ελληνική Δημοκρατία με το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους κατοχυρώνει και εγγυάται την ισονομία και ισοτιμία ανδρών και γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικοοικονομικού γίγνεσθαι και της πολιτικής ζωής.
 
Η Πολιτεία καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες ώστε να εμπεδώσει στην πράξη τις αρχές αυτές και να περιορίσει τα φαινόμενα που τις παραβιάζουν και οι οποίες συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 
Οι προσπάθειες αυτές έχουν αποδώσει σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο οι θεσμικές εγγυήσεις δεν αρκούν από μόνες τους. Χρειάζεται να γίνει συνείδηση όλων μας ότι η ισότητα των δύο φύλων για μία δημοκρατική κοινωνία δεν είναι κάτι δεδομένο αλλά απαιτεί αγώνα, μεταρρυθμίσεις και κυρίως αλλαγή στην νοοτροπία σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
 
Στον χώρο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης η προσφορά των γυναικών, ενστόλων και πολιτικών υπαλλήλων σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας τόσο της Αστυνομίας όσο και του Πυροσβεστικού είναι πολύτιμη και καθοριστική. Η παρουσία τους εγγυάται το σύγχρονο πρόσωπο των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και την κοινωνική συνοχή σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία.
 
Με σταθερότητα στο στόχο μας για διασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών υποσχόμαστε και τηρούμε την εφαρμογή στην υπηρεσιακή λειτουργία της απόλυτης πολιτικής, κοινωνικής και, προ πάντων, εργασιακής ισονομίας και ισοτιμίας. Οργανώνουμε την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα για να υπηρετήσουμε και να βοηθήσουμε την κακοποιημένη γυναίκα (και στο πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας), την γυναίκα-θύμα παρενόχλησης και κάθε καταπίεσης, την γυναίκα-θύμα του trafficking και του οργανωμένου εγκλήματος, σε εφαρμογή του νομοθετικού οπλοστασίου που διαθέτει σήμερα η Χώρα, μετά τον πρόσφατο εκσυγχρονισμό της σχετικής νομοθεσίας.
 
Είναι ζήτημα που υπαγορεύεται από τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό πολιτισμό μας, τη δημοκρατία και τους θεσμούς της Χώρας μας.
 
Η Δέσμευσή μας είναι : Να μην υπάρξει ούτε ένα περιστατικό ανισότητας στο χώρο του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.
 
Κυρίες Αξιωματικοί, Αστυφύλακες, Πυροσβέστες και Πολιτικοί Υπάλληλοι της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού, Χρόνια Πολλά για την Ημέρα της Γυναίκας.
 
Να έχετε τη μέγιστη δυνατή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση γι` αυτό που είσθε. Το δικαιούσθε. Χρέος δικό μας είναι να διασφαλίζουμε την εφαρμογή των αρχών της ισότητας, να σας στηρίζουμε και να τιμούμε την συμβολή σας στην εξέλιξη και λειτουργία των Σωμάτων που υπηρετείτε.
 
 
ΒΥΡΩΝ Γ. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
 
 
 
 
Υ.Γ.  «Σώπα, σώπα! θυμήσου πως έχεις
Θυγατέρα, γυναίκα, αδελφή.
Σώπα! η μαύρη κοιμάται στο μνήμα,
Και κοιμάται παρθένα σεμνή».
 
 
Διονύσιος Σολωμός, Η Φαρμακωμένη
(Ποιήματα, εκδ. Ίκαρος 1961)

Τελευταίες Αναρτήσεις