Πε 23 Μαρτίου 23
ΑρχικήΒουλγαράκης ΑρχείοΒουλγαράκης 200507-03-2005: Μήνυμα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

07-03-2005: Μήνυμα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Η Ημέρα της Γυναίκας δεν πρέπει να είναι μόνο μια συμβολική μέρα τιμής. Αντίθετα, πρέπει να αποτελεί αφετηρία προβληματισμού, αφορμή να σταθούμε όλοι μας κριτικά απέναντι στην υπόθεση της γυναικείας χειραφέτησης. Οι γυναίκες έχουν διανύσει μία μακρά πορεία για την επίτευξη και την εδραίωση της ισότιμης θέσης τους, σε όλους τους τομείς της σύγχρονης ζωής. Έχουν αποδείξει πως μπορούν να γίνουν πηγή δυναμικής που θα δώσει στην κοινωνία μας νέα πνοή συλλογικότητας.

Στο πλαίσιο της ισότιμης παρουσίας και δράσης των γυναικών σε κάθε πτυχή της κοινωνικής μας ζωής, είναι απαραίτητο να ενθαρρύνουμε και να στηρίξουμε ουσιαστικά τη δυναμική παρουσία των γυναικών στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από το 1969, οπότε και είχαμε την κατάταξη των πρώτων γυναικών στα Σώματα Ασφαλείας, μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την ισότιμη καθιέρωσή τους στους κύκλους της Ελληνικής Αστυνομίας. Μπορούμε πλέον να ισχυριζόμαστε ότι οι γυναίκες απολαμβάνουν ίση μεταχείριση αλλά και ίσες ευκαιρίες όσον αφορά την κατάταξη, την εκπαίδευση και την εξέλιξή τους, γεγονός που αντανακλά το επίπεδο μιας προοδευτικής και σύγχρονης Αστυνομίας.

Στόχος μας είναι να αποδεικνύουμε καθημερινά και έμπρακτα το σεβασμό και την εμπιστοσύνη μας στο αστείρευτο δυναμικό των γυναικών και μαζί να πορευτούμε, ισότιμοι παντού και σε όλα, για ένα καλύτερο αύριο.

Τελευταίες Αναρτήσεις