Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΑρχείοΔελτία Τύπου Αγροφυλακής06-08-2007: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα μετά την ανάληψη καθηκόντων του Αρχηγού της Ελληνικής Αγροφυλακής

06-08-2007: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα μετά την ανάληψη καθηκόντων του Αρχηγού της Ελληνικής Αγροφυλακής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 06/08/2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας μετά την ανάληψη καθηκόντων του Αρχηγού της Ελληνικής Αγροφυλακής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε τα ακόλουθα:
 
Ερώτηση δημοσιογράφου:  Ξεκινάει η νέα Αγροφυλακή κ. Υπουργέ. Ποια θα είναι τα εφόδια των Αγροφυλάκων;
 
Απάντηση κ. Υπουργού: Η φόρμα εργασίας, το εγκόλπιο του Αγροφύλακα στη τσέπη και ένα σύστημα επικοινωνίας. Σχεδόν αποκλειστικός προορισμός μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, της αντιπυρικής περιόδου θα είναι τα δρομολόγια για την επιτήρηση των πυρκαγιών, δηλαδή περίπολα επιτήρησης πυρκαγιών. Για τις υπόλοιπες στολές έχουμε πρόβλεψη για χρήματα ώστε να απευθυνθούν στην ελεύθερη αγορά για να τις αποκτήσουν.
 
Έχουμε εξασφαλίσει στα καταστήματα της Αστυνομίαςαπό τους 61 νομούς, νομίζω σε 59 ή 51, ένα χώρο. Μιλάμε για διοικητικό δηλαδή για τους Αγρονόμους, τους Διευθυντές και όχι το προσωπικό. Το προσωπικό θα ξεκινάει από το σπίτι του, θα κάνει δρομολόγια, θα κάνει αναφορά στην επιστροφή από τη βάση του και θα είναι ένα ευέλικτο σύστημα που θα αποδίδει τα μέγιστα.
 
Ερώτηση δημοσιογράφου:  Με τι οχήματα θα κινούνται;
 
Απάντηση κ.Υπουργού: Στην αρχή με τα δικά τους.
 
Ερώτηση δημοσιογράφου:  Πως το δεχτήκανε αυτό;
 
Απάντηση κ.Υπουργού: Σχεδόν μου το πρότειναν.
 
Ερώτηση δημοσιογράφου:  Θα υπάρχει κάποια αποζημίωση για τα καύσιμα;
 
Απάντηση κ.Υπουργού: Ναι μία πρόνοια για να λάβουν την βενζίνη και τις τυχόν φθορές.
 
Ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το πότε θα αναλάβουν καθήκοντα.
 
Απάντηση κ.Υπουργού: 12 Αυγούστου ή 13 αναλαμβάνουν, 16 ή 17 βγαίνουν σε περιπολία αφού εκπαιδευτούν σε αυτό το ταχύρρυθμο πρόγραμμα που έχουμε συνεννοηθεί με τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής.
 
Ερώτηση δημοσιογράφου: Οι ενδεχόμενες προσλήψεις πότε προγραμματίζονται;
 
Απάντηση κ.Υπουργού: Μισό λεπτό τώρα για την γρήγορη ανάληψη. Μόλις τελειώσει η αντιπυρική περίοδος θα περάσουμε το κανονικό πρόγραμμα εκπαίδευσης των τριών εβδομάδων το οποίο θα σας το δώσουμε. Το έχουμε συντάξει και θα περιλαμβάνει διαλέκτες και μαθήματα τριών εβδομάδων. Ένα θαυμάσιο πρόγραμμα το οποίο θα κάνει και τους ίδιους του Αγροφύλακες, τους υπαλλήλους της Αστυνομίας της Οικολογίας γεμάτους αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση από τα γνωστικά αντικείμενα που θα διδάσκονται. Έτσι το οραματιζόμαστε και έτσι θα γίνει. Πρέπει να επαινέσω και την όρεξη για δουλειά και την προθυμία των νέων Αγροφυλάκων αλλά και των παλαιών το οποίο μου κάνει εντύπωση ότι ενώ ήσαν περίπου χειμαζόμενοι ή ήταν περίπου αδρανείς τώρα θέλουν να μετάσχουν και στα προγράμματα εκπαίδευσης και στα δρομολόγια. Για το σχεδιασμό όσον αφορά την πληρότητα της νέας Υπηρεσίας, του νέου Σώματος στο πλήρες ανάπτυγμα, στο χρόνο και στην διάταξη των δυνάμεων πρέπει να είναι ένα σύνολο γύρω στις 4.500 ανθρώπων και τώρα είναι 1.200 και 500 από την παλαιά Αγροφυλακή. Θα κάνουμε ένα διαγωνισμό όπως λέγαμε με το επιτελείο γύρω στους 1.700 ανθρώπους. Θα τον προκηρύξουμε αλλά δεν βλέπω να ευδοκιμεί στο 2007 ή στο 2008, δηλαδή δεν έχω και πρόνοιες για τον προϋπολογισμό. Θα είναι πάλι σε ανάπτυγμα χρόνου και για τους 1.700 όταν θα ολοκληρωθεί για ένα μικρό αριθμό προσλήψεων το 2008 και ένα μεγαλύτερο το 2009 για να απορροφηθούν το 2010.

 

Τελευταίες Αναρτήσεις