Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Ιανουάριος 200605-01-2006: Ανακοίνωση για τις μέχρι τώρα εργαστηριακές εξετάσεις σχετικά με την ανθρωποκτονία των δυο αστυνομικών και το θάνατο του...

05-01-2006: Ανακοίνωση για τις μέχρι τώρα εργαστηριακές εξετάσεις σχετικά με την ανθρωποκτονία των δυο αστυνομικών και το θάνατο του Ρώσου

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 05-01-2006

Σχετικά με την ανθρωποκτονία των δύο Αστυνομικών και τον θάνατο του  Ρώσου ΖHILLIN Maxim, από τις μέχρι τώρα εξετάσεις στα Τμήματα Εργαστηρίων Πυροβόλων Όπλων και Ιχνών Εργαλείων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα και Χημικών – Φυσικών Εξετάσεων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στη Θεσσαλονίκη, προκύπτουν τα ακόλουθα:

  • Στα χέρια της σορού του ΖHILLIN Maxim ανιχνεύθηκε αυξημένη ποσότητα μολύβδου και κυρίως στο δεξί του δείκτη. Αυτό μαρτυρεί την ύπαρξη καταλοίπων πυροβολισμού με την προϋπόθεση ότι η παρουσία μολύβδου στα χέρια του πτώματος δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με άλλο τρόπο. Για το λόγο αυτό ελήφθησαν δείγματα λάσπης από το σημείο που βρέθηκε η σορός για περαιτέρω εργαστηριακές  συγκριτικές εξετάσεις.
  • Οι δύο βολίδες (εκ των τριών) από τη σορό του Αρχιφ. ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΥ  Κων/νου και η βολίδα από τη σορό του Ρώσου ΖHILLIN Maxim, έχουν βληθεί από το υπηρεσιακό περίστροφο που είχε αφαιρέσει ο αλλοδαπός από τους Αστυνομικούς και το οποίο βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του.
  • Η τρίτη βολίδα από τη σορό του Αρχιφ. ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΥ Κων/νου, δεν προσφέρεται για την εξαγωγή ασφαλούς συμπεράσματος, περί της ταυτότητας του όπλου πυροβολισμού της, λόγω της σχεδόν ολοκληρωτικής καταστροφής των ατομικών της ιχνών (δεν είναι εργαστηριακά εκμεταλλεύσιμη). Η βολίδα από τη σορό του Αρχιφ. ΚΩΤΣΗ Δημητρίου, η οποία έχει υποστεί σε μικρότερο βαθμό καταστροφή των ατομικών της ιχνών, εκτιμάται εργαστηριακά ότι έχει βληθεί από το προαναφερόμενο περίστροφο.

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                              Fax  :  210 6929764
                                           e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις