Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200702-06-2007: Επιστολή του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα προς την εφημερίδα «Ελεύθερος»

02-06-2007: Επιστολή του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα προς την εφημερίδα «Ελεύθερος»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ
                 ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Αθήνα, 31.V.07
 
Προς τον ΖΗΝΩΝΑ
Εφημερίδα ‘‘ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ’’
 
 
Αγαπητέ   ΖΗΝΩΝΑ,
 
 
 
Διάβασα ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, (της Τρίτης 29-5-2007) που απηυθύνετο σε μένα.
Επιτρέψτε μου να σας εκθέσω κάποιες παρατηρήσεις μου, εν είδει ‘‘απολογίας’’ επί των γραφομένων σας:
 
Το ‘‘αξίωμα’’ των εγκληματολογικών χρονικών λέει ότι ο υπερπληθυσμός των μεγάλων πόλεων γεννά πρόσθετο αστυνομικό έργο. Δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αυτό. Ισχύει και για την Αθήνα των τελευταίων δεκαετιών. Εάν σ’ αυτόν τον πληθυσμό (προκειμένου περί των μεγαπόλεων της Ελλάδος) προσθέσει κανείς  και τα ποιοτικά στοιχεία και χαρακτηριστικά που συνοδεύουν τους νεοείσακτους – μετανάστες, διαπιστώνεται εύκολα η ύπαρξη  πρόσθετου αστυνομικού έργου.
 
Στα συγκεκριμένα τώρα, και ειδικότερα: Αν και ο έλεγχος για τις σταθμεύσεις στην περιοχή των Αθηνών, ανήκει στην Δημοτική Αστυνομία, η Τροχαία της Αθήνας βεβαίωσε κατά το έτος 2006 και το πρώτο τετράμηνο του 2007, 132.000 και 43.000 παραβάσεις αντιστοίχως. Μεταφέρθηκαν ακόμη με γερανοφόρα οχήματα 14.000 συνολικά, αυτοκίνητα.
 
Κατά την ίδια περίοδο πιστοποιήθηκαν 4.800 παραβάσεις, συνολικά, για ‘‘καταλήψεις’’ προσπελάσεων, διόδων ή σημείων κινήσεως Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Ίδια δραστηριότητα είχαμε για τις ειδικές λωρίδες των συγκοινωνιακών μέσων (19.000 παραβάσεις), αλλά και για τις φθορές ή βλάβες των πινακίδων και των σηματοδοτών (2.400 περιπτώσεις). Ειδική φροντίδα επιδεικνύουμε (σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών) στην εξασφάλιση της ακώλυτης και γρήγορης κυκλοφορίας των λεωφορείων και των τρόλεϊ.
 
Πρέπει να επαινέσουμε την Αστυνομία, η οποία μάχεται στο πεζοδρόμιο. Ξέρετε κάθε βράδυ πού δίνουμε μάχες; Στη Βουλιαγμένης, στην Ποσειδώνος, στη Βάρκιζα, στη Λεωφόρο Αθηνών (Δυτικά). Τι μάχες; Από τις ‘‘κόντρες’’. Εκεί, νέοι άνθρωποι ρισκάρουν ‘‘θανάσιμα’’ σε αυτοσχέδιους διαγωνισμούς ταχύτητας ή δεξιότητας με μηχανές ή αυτοκίνητα. Και με στοιχήματα. Κι εκεί έχουμε αποτελέσματα αποτροπής. Παλεύουμε, έχουμε νέα ‘‘παραβατική ύλη’’. Δεν είναι η δεκαετία του’80. Η Τροχαία ‘‘υποδέχεται’’ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και συνολικά στη Χώρα, από το 2000 μέχρι το 2007, 50% περισσότερα οχήματα! Στις αρχές του 1990, κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα 3 εκατομμύρια οχήματα. Σήμερα κυκλοφορούν 7 εκατομμύρια! Υπερδιπλασιασμός. Καινούργια ποσότητα (και) παραβατικής ύλης. Καινούργιο πολλαπλάσιο φορτίο Τροχαίας φροντίδας και ευθύνης.   
 
Η Τροχαία είναι εκείνη η δύναμη της Αστυνομίας που έχει ως αποστολή της μονοδιάστατα την υπηρέτηση του συνανθρώπου και την κοινωνική συμπαράσταση. Είναι ο βασικός κοινωνικός  βραχίονας της Αστυνομίας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι έχουμε μηδενικά ποσοστά μοιραίων ατυχημάτων στον μεγάλο δρόμο, την Π.Α.Θ.Ε.
 
Εγώ, ευχαριστώ την Τροχαία γιατί κάνει πράξη το καθήκον της σε πολύ υψηλό επίπεδο ευσυνειδησίας και αποτελεσματικότητας και ζητώ ακόμη περισσότερα. Κανένας δεν είναι αριστεύς χωρίς αποτελέσματα. Θέλω τα περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα. Αυτά θα είναι οι εμπράγματες αποδείξεις για τον χαρακτήρα της ευσυνειδησίας και της αυταπάρνησης της Τροχαίας.
 
Ευχαριστώ και σας, καλέ μου φίλε ΖΗΝΩΝΑ, γιατί αγρυπνάτε μαζί μας. 
 
                                                                                                    Βύρων Γ. Πολύδωρας

Σχετικό δημοσίευμα

Τελευταίες Αναρτήσεις