Τε 27 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200601-02-2006: Ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια και `Aμυνα τον 21ο αιώνα» διοργανώνεται από κοινού από τη Σχολή Εθνικής `Aμυνας και...

01-02-2006: Ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια και `Aμυνα τον 21ο αιώνα» διοργανώνεται από κοινού από τη Σχολή Εθνικής `Aμυνας και τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας(02-02-2006)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 01/02/2006
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Η Σχολή Εθνικής `Aμυνας σε συνεργασία με τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας διοργανώνει αύριο (2-2-06) στις 08:00, στο Πολεμικό Μουσείο (Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2), ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια και `Aμυνα τον 21ο αιώνα».
 
Στην ημερίδα έχουν κληθεί να παραστούν η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία των Υπουργείων Εθνικής `Aμυνας και Δημόσιας Τάξης, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Κατά την ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α., Ναύαρχος  Παναγιώτης Χηνοφώτης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας  Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Αγγελάκος, ενώ την έναρξη των εργασιών θα κηρύξουν ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής `Aμυνας, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Κοροβέσης και ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Τσεκούρας.    
 
Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα αναπτύξουν εισηγήσεις:
 • ο καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Γεράσιμος Καραμπελιάς,
 • η Διεθνολόγος, κα Μαίρη Μπόση,
 • ο Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. κ. Ευάγγελος Γεωργούσης,
 • ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θεόδωρος Κουλουμπής,  
 • ο Διευθυντής Ερευνών του Ελληνικού Ιδρύματος Αμυντικής και Εξωτερικής Πολιτικής  (ΕΛ.Ι.ΑΜ.Ε.Π.) κ. Αθανάσιος Ντόκος,
 • ο Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης,  Αντιστράτηγος ε.α. κ. Βασίλειος Κωνσταντινίδης,     
 • ο καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Αμυντικών Αναλύσεων (Ι.Α.Α.), κ. Ιωάννης Μάζης.
Τα  θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:
 • Κοινωνία και Πολιτεία στον 21ο αιώνα – Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
 • Ζητήματα πολιτικής και θρησκευτικής τρομοκρατίας στη σύγχρονη Ευρώπη.
 • Πρωτοβουλία και Συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
 • Οι προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και `Aμυνας και η Ευρωατλαντική συνεργασία – Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων.
 • Επανάσταση στις Στρατιωτικές Υποθέσεις – Εκμετάλλευση των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
 • Συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων και μη στρατιωτικών υπηρεσιών στους τομείς της ασφάλειας και των έκτακτων αναγκών – Η περίπτωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
 • Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας – Συνεργασία Υπηρεσιών πληροφοριών στο πλαίσιο ενός προτεινόμενου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
Τονίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται κοινή Ημερίδα από τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Σχολή Εθνικής `Aμυνας.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας λειτουργεί από το 1997 και υπάγεται στην Αστυνομική Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας. Αποστολή της είναι η μετεκπαίδευση και η επιμόρφωση των ανώτερων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική και την πολιτική εθνικής ασφάλειας. Στη Σχολή μπορούν επίσης, να φοιτήσουν ανώτερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, αξιωματικοί της Κυπριακής Αστυνομίας, καθώς και υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
 
Αντίστοιχα, η Σχολή Εθνικής `Αμυνας λειτουργεί από το 1950 και έχει ως αποστολή την επιμόρφωση στις Αμυντικές Σπουδές Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και υπαλλήλων Υπουργείων, Οργανισμών και Επιχειρήσεων, Δημοσίου και ιδιωτικού Δικαίου, με σκοπό να καταστούν ικανοί Επιτελείς για το χειρισμό θεμάτων Εθνικής `Aμυνας. Στη Σχολή Εθνικής `Aμυνας φοιτούν και  Αξιωματικοί ξένων χωρών.
 

  
 
Για περισσότερες πληροφορίες  τηλ. :   210 6977505
                                                          Fax  :   210 6929764
                                                            email    :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις