Πα 3 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΑρχείοΦλωρίδης Αρχείο7-7-2003: Ομιλία κ. Γεώργιου Φλωρίδη Υπουργού Δημόσιας Τάξης κατά την τελετή παράδοσης & παραλαβής

7-7-2003: Ομιλία κ. Γεώργιου Φλωρίδη Υπουργού Δημόσιας Τάξης κατά την τελετή παράδοσης & παραλαβής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ, 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2003

Αγαπητέ φίλε Μιχάλη, κυρίες και κύριοι, πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση, ζήτησε από όλους μας να εργαστούμε σκληρά, αλλά και μεταξύ των άλλων ζήτησε να εργαστούμε για να προβάλουμε το έργο του Υπουργείου που ο καθένας αναλαμβάνει.

Για το πρώτο που αφορά την εργασία, μένει να αποδειχθεί στο μέλλον, αν θα ανταποκριθούμε σε αυτό. Για το δεύτερο, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι εδώ δεν χρειάζεται καμία απολύτως προσπάθεια προβολής του έργου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Για τον απλούστατο λόγο ότι αυτό το έργο μιλά μόνο του και με έναν τρόπο εντυπωσιακό τα τελευταία χρόνια.

Κάτω από την ηγεσία και την καθοδήγηση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης κατέκτησε μια πολύ ψηλή θέση στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών, γιατί αυτό το Υπουργείο με τα σώματα που εποπτεύει καλείται να προασπίσει βασικές ανθρώπινες και κοινωνικές αξίες. Πριν απ όλα την ανθρώπινη ζωή και κατά δεύτερο λόγο τις περιουσίες των ανθρώπων, την τιμή τους και την υπόληψή τους, την αξιοπρέπειά τους.

Το γεγονός λοιπόν ότι η δουλειά του Υπουργείου, η δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Υπηρεσίας Πληροφοριών βρίσκεται τόσο ψηλά στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών, σημαίνει ότι το αποτέλεσμα σε αυτούς τους μεγάλους στόχους υπήρξε απολύτως επιτυχές.

Θα ήταν εξαιρετικά επιπόλαιο από τη δική μου πλευρά να επιχειρήσω αυτή τη στιγμή έναν προγραμματικό λόγο γιατί ακριβώς εδώ τα πράγματα είναι στρωμένα. Υπάρχει μια πλούσια δουλειά που έγινε, υπάρχει μια  πλούσια δουλειά που έχει σχεδιαστεί να γίνει. Αρα λοιπόν πάνω στις σταθερές βάσεις της δουλειάς που έγινε και του σχεδιασμού που ήδη υπάρχει θα πατήσουμε για να προχωρήσουμε στο άμεσο μέλλον.

Αντιλαμβάνεστε όλοι, κυρίως εσείς που υπηρετείτε εδώ ότι οι ευθύνες για εμένα είναι πάρα πολύ μεγάλες. Διαδέχομαι ένα από τα πιο δημοφιλή πολιτικά πρόσωπα της χώρας και έναν από τους πιο άξιους Υπουργούς αυτής της κυβέρνησης. Και βεβαίως η συναίσθηση ευθύνης είναι αυτή που με οδηγεί από την πρώτη στιγμή να αποφύγω τα μεγάλα λόγια, τα οποία δεν πρόκειται να υπάρξουν καθ όλη τη διάρκεια της παρουσίας μου εδώ.

Σημασία έχει για όλους μας να διαφυλάξουμε την καθημερινή ζωή των ανθρώπων στο σπίτι τους, στην εργασία τους, στην επιχείρησή τους. Υπογραμμίζω το τελευταίο. Όχι γιατί τα προηγούμενα δεν έχουν αξία, αλλά γιατί τα προηγούμενα έχουν διαφυλαχθεί και διαφυλάσσονται με μεγάλη επάρκεια.

Κυρίες και κύριοι, έρχομαι σε έναν χώρο όπου τα τελευταία χρόνια οι επιτυχίες δημιούργησαν πρότυπα όπως είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης. Πρότυπα ηγετών, πρότυπα ανθρώπινης συμπεριφοράς, πρότυπα κοινωνικής συμπεριφοράς. Πρότυπα που έχει ανάγκη η κοινωνία μας σήμερα και όπως είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης έχει ανάγκη κυρίως η νεολαία μας.

Αυτά τα πρότυπα πρέπει να υπερισχύσουν, είναι ίσως και το μεγάλο στοίχημα του επόμενου διαστήματος. Θέλω να πω από την αρχή, από την δική μου πλευρά θα υπάρξει σεβασμός στην ιεραρχία, στη Φυσική Ηγεσία και η Φυσική Ηγεσία είναι από τους αρχηγούς μέχρι τους τελευταίους βαθμοφόρους στους αστυνομικούς σταθμούς και στα τμήματα.

Αυτό που κατακτήθηκε εδώ τα τελευταία χρόνια, πρέπει να το διαφυλάξουμε εδώ ως κόρη οφθαλμού. Το σεβασμό στα Σώματα, στα πρόσωπα, στην ιεραρχία. Το σεβασμό δηλαδή στο έργο του καθενός. Και μη σας μένει καμία αμφιβολία, ότι δεν πρόκειται εδώ να υπάρξει καμία απολύτως παρέκκλιση.

Κλείνοντας, θα ήμουν ευτυχής εάν αγκαλιάζετε και τη δική μου παρουσία με τον τρόπο, την αγάπη και τη ζεστασιά που αγκαλιάσατε τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Ξέρω ότι πρέπει να προσπαθήσω πάρα πολύ γι αυτό, αλλά σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να κερδίσω την εμπιστοσύνη σας και όλοι μαζί να συνεχίσουμε να κατακτούμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Εύχομαι καλή δουλειά σε όλους. Στον αγαπημένο φίλο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που πάει τώρα στο ΠΑΣΟΚ ως γραμματέας του κόμματος, έχω να του ευχηθώ καλή επιτυχία, είμαι βέβαιος γι αυτήν και είμαι βέβαιος ότι η παρουσία του αυτή θα ανοίξει νέους ορίζοντες για το κόμμα. Δεν είναι ο χώρος να επεκταθώ περισσότερο. Με την πρώτη ευκαιρία θα διατυπώσω τις απόψεις μου και σε αυτό.

Σας καλώ σε μια δημιουργική και γόνιμη συνεργασία και νομίζω ότι αυτή θα υπάρξει. Υφυπουργός είναι ένας αγαπημένος φίλος ο Παντελής Τσερτικίδης και Γενικός Γραμματέας ένας φίλος από τα παλιά, είμαστε δυο πρώην νομάρχες εδώ, ο Ευσταθιάδης και εγώ.

Θα προσπαθήσουμε ότι οικοδομήθηκε να το κρατήσουμε, όπου είναι να προσθέσουμε ένα λιθαράκι να το προσθέσουμε, αλλά με σεβασμό και αγάπη προς τα σώματα και κυρίως με σεβασμό και αγάπη προς τον ελληνικό λαό. Και κυρίως εκείνα τα κομμάτια του ελληνικού λαού που έχουμε κληθεί να υπηρετούμε, αυτούς που έχουν και τις μεγαλύτερες ανάγκες. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τελευταίες Αναρτήσεις