Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200731-12-2007:Εθιμοτυπική προσφορά δώρων από την Πολιτική και τη Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας σε τροχονόμους της Αττικής

31-12-2007:Εθιμοτυπική προσφορά δώρων από την Πολιτική και τη Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας σε τροχονόμους της Αττικής

ΥΠΟΥΡΓΕΙO ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 31/12/2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Αναστάσιο Δημοσχάκη, προσέφερε εθιμοτυπικά, δώρο σε τροχονόμο, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης υπηρεσίας στο Σύνταγμα (συμβολή Λ. Αμαλίας και Βασ. Σοφίας).
 
Αμέσως μετά o κ. Παυλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης :
  
«Καλημέρα, χρόνια πολλά , καλή χρονιά. Να είστε και εσείς γεροί και δυνατοί.
 
Φέτος ,αν κάνει κανείς τη σύγκριση, αντίστοιχα με την περσινή, είχαμε λιγότερα θύματα. Περίπου 1780 λιγότερα θύματα, δηλαδή μία μείωση σε ποσοστό 8%. Ο φόρος, όμως, αίματος τον οποίο πληρώνουμε κάθε χρόνο για τα κάθε είδους ατυχήματα είναι βαρύς. Αγγίζουνε τα 20000. Παρά τη μείωση κανένας δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος. Σίγουρα γίνονται προσπάθειες. Πρώτα από την ίδια την Τροχαία την οποία και ευχαριστούμε θερμά, για την προσπάθεια την οποία κάνει, την καθημερινή προσπάθεια. Ύστερα η ίδια η Πολιτεία με τον νέο κώδικα, με τους μεγάλους δρόμους, την παιδεία η οποία αναπτύσσεται στον τομέα αυτόν κυρίως σε ότι αφορά ιδίως την ευαισθητοποίηση των παιδιών.
 
Πρέπει όμως να πω ότι σε ποσοστό 85% τα ατυχήματα οφείλονται σε εμάς τους ίδιους. Στον ανθρώπινο παράγοντα. Και εμείς πρέπει να προσέξουμε ιδίως. Να σκεφτούμε εκείνη την ώρα εκείνους που χάθηκαν στα ατυχήματα, εκείνους που είναι στα νοσοκομεία, εκείνοι οι οποίοι είναι ανάπηροι από τροχαία ατυχήματα. Και ας πάρουμε απόφαση κάτι: Το αυτοκίνητο, το δίκυκλο είναι ένα μέσο μεταφοράς, είναι ένα μέσο για να διευκολύνει τη ζωή μας, δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα τρέχοντας ή κάνοντας παρανομίες. Δεν είναι προέκταση της προσωπικότητάς μας το αυτοκίνητο ή το δίκυκλο. Είναι για να διευκολύνει τη ζωή μας. Και ας σκεφτούμε κάτι το οποίο θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό:
 
Όταν είμαστε προσεχτικοί, όταν οδηγούμε όπως πρέπει προσέχουμε τον εαυτό μας, προσέχουμε την οικογένειά μας , τον συνάνθρωπό μας. Δείχνουμε έτσι ένα πολύ υψηλό δείκτη αλληλεγγύης, μιας τόσο σημαντικής αλληλεγγύης, που μάλιστα δεν κοστίζει τίποτα για τον καθένα μας. Ας το σκεφτούμε αυτό, ας γίνουμε πιο προσεκτικοί. Ας σκεφτούμε τον εαυτό μας, τον συνάνθρωπό μας.
 
Χρόνια πολλά και καλά».
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ.:210 6977505
Fax:210 6929764
e-mail:elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις