Τρ 7 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200631-10-2006: Δήλωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της Ημερίδας Τροχαίας

31-10-2006: Δήλωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της Ημερίδας Τροχαίας

                                                                                                                                                            Αθήνα, 31-10-2006

Η Τροχαία είναι στην πρώτη γραμμή σε αυτή την προσπάθεια, με επιστημονικό τρόπο, με υπηρεσιακή ευθύνη και με ευσυνειδησία να βοηθήσει τον αυτοκινητιστή και τον δικυκλιστή. Είναι πολύτιμη σαν Ημερίδα, γιατί εκσυγχρονίζουμε τα νέα δεδομένα, τις πολιτικές μας, τις σκέψεις μας και το επιχειρείν στους δρόμους. Παραδείγματος χάριν, έχω ετοιμάσει στη σκέψη μου να προτείνω ή να υπογραμμίσω και πάλι ΄΄μη χαλαρώνουμε για τα κράνη΄΄! Δηλαδή, όταν χαλαρώσεις -κάνεις ελέγχους για δυο μήνες και ύστερα χαλαρώνεις- είναι το χειρότερο σήμα, παιδαγωγικό θα έλεγα, που δίνεις στους δικυκλιστές. Εάν τους πείσεις ότι ο έλεγχος θα είναι συστηματικός, επίμονος και συνεχής τότε και αυτοί, έστω με αυτή τη διαδικασία την αναγκαστική συμμορφώνονται κι έτσι σώζεις ζωές.

 
?κουγα σήμερα στο ράδιο ότι –αυτό που μου έλεγε ο Αρχηγός και ο Αντώνης ο Βιτωράκης προχθές- ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά στην κατάσταση των ατυχημάτων βαρύνουν του δικυκλιστές και τους πεζούς. Αυτό που μου λέγατε. Αιφνιδιάστηκα. Και είναι το νέο δεδομένο.
 
Συνεπώς, πρόληψη, φροντίδα, συμπαράσταση από τον Τροχαίο προς τον αυτοκινητιστή και το δικυκλιστή, η διάδοση της τροχαίας διδασκαλίας στα σχολεία που έχουμε ένα πρόγραμμα όπως ξέρετε, όλες αυτές οι σύντονες προσπάθειες και δράσεις κατατείνουν σε ένα αποτέλεσμα. Να έχουμε ελάχιστο, μηδέν, καθόλου αίμα στην άσφαλτο.
 
Σας ευχαριστώ πολύ.

Τελευταίες Αναρτήσεις