Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200730-09-2007: Ο Υπουργός Εσωτερικών παρέστη ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών

30-09-2007: Ο Υπουργός Εσωτερικών παρέστη ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 30/9/2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα (30-09-2007) για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Eυεργετών.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Υπουργός παρέστη στη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών και κατόπιν στην επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου και κατέθεσε στεφάνι.
 
Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο κ. Υπουργός σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε. είπε τα εξής:
 
Ερώτηση: Πώς καθιερώθηκε η σημερινή μέρα;
 
Απάντηση: «Έπρεπε να έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια. Έφθασε η στιγμή να ολοκληρώσουμε την απόδοση της οφειλόμενης τιμής σε εκείνους οι οποίοι με τις πράξεις αλλά και με το παράδειγμά τους έδωσαν το υπέρτατο νόημα της κοινωνικής αλληλεγγύης.
 
Οι Εθνικοί Ευεργέτες, ως πρόσωπα και ως παράδειγμα εμπνέουν πάντοτε τους Έλληνες. Και αυτό αποδείχτηκε και σήμερα. Η ψυχή του Έλληνα διαπνέεται πάντοτε από την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, από την κοινωνική αλληλεγγύη. Το είδαμε κατά την πρόσφατη τραγωδία με τις πυρκαγιές. Είδαμε ξανά όλους τους Έλληνες να προσφέρουν ,να θέλουν να συνδράμουν την όλη προσπάθεια . Γι’ αυτό είμαστε υπερήφανοι.
 
Σήμερα τιμώνται και τα πρόσωπα και το παράδειγμα. Σήμερα, δηλαδή, με το Π.Δ. 1/2007 και τη μέρα που καθιέρωσε, τιμώνται και οι ευεργέτες και η ευεργεσία ».
 
Ερώτηση : Η σημερινή μέρα τί θα περιλαμβάνει;
 
Απάντηση : « Το Π.Δ. προβλέπει την όλη διαδικασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το Π.Δ. καθιερώνει, όπως σας είπα προηγουμένως, την Ημέρα Μνήμης για τα πρόσωπα αλλά και το παράδειγμα το οποίο πρέπει να τιμούμε εμπράκτως, κάθε φορά, διαχρονικά. Και νομίζω τούτο αποδείχτηκε και πρόσφατα. Αυτό πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε ότι η ελληνική ψυχή ιδίως στα δύσκολα φαίνεται ».

  

Τελευταίες Αναρτήσεις