Σα 23 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200729-11-2007: Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχε στις εργασίες της συνόδου της Ομάδας Αρχηγών Ευρωπαϊκών Αστυνομιών (Βρυξέλλες, 28/11/2007)

29-11-2007: Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχε στις εργασίες της συνόδου της Ομάδας Αρχηγών Ευρωπαϊκών Αστυνομιών (Βρυξέλλες, 28/11/2007)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΤΗΛ: 210 6977505

 

Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ολοκληρώθηκαν χθες (28-11-07) οι εργασίες της συνόδου της Task Force που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στην έδρα της Γραμματείας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την αιγίδα της Πορτογαλικής Προεδρίας, με τη συμμετοχή όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Europol.
 
Οι εργασίες της συνόδου εστιάσθηκαν κυρίως σε θέματα στρατηγικής σημασίας σχετικά με την ενίσχυση και τη βελτίωση της Ευρωπαϊκής αστυνομικής συνεργασίας, για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας. 
 
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, σε παρέμβασή του, υπογράμμισε προς τους ομολόγους του την αναγκαιότητα και την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στην από κοινού καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, της εμπορίας ανθρώπων αλλά και της τρομοκρατίας, σε συνεργασία με την Europol. 
 
Παράλληλα, ο κ. Αρχηγός εξήρε τη συμβολή της Europol στους εν λόγω τομείς του οργανωμένου εγκλήματος μέσω της ανάλυσης πληροφοριών και παρότρυνε τους ομολόγους του να υποστηρίξουν το έργο του Οργανισμού, παρέχοντας ουσιαστικές συνεισφορές στα πλαίσια λειτουργίας των φακέλων ανάλυσης πληροφοριών της Europol.     
 
Στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου, ο κ. Αρχηγός πραγματοποίησε διμερείς επαφές με τον Αρχηγό της Σλοβενικής Αστυνομίας (σ.σ. η Σλοβενία αναλαμβάνει την Προεδρία της Ε.Ε από 1-1-2008), με τον Αρχηγό της Ρουμανικής Αστυνομίας, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Γερμανικής Αστυνομίας (BKA), με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου αστυνομικού ενδιαφέροντος. 
 
Τέλος, ο κ Αρχηγός πραγματοποίησε ειδική συνάντηση με τον Αρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας, κ. Παπακώστα, εν όψει της υπογραφής νέας συμφωνίας διμερούς αστυνομικής συνεργασίας από τον Υπουργό Εσωτερικών καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον Κύπριο ομόλογό του, που θα λάβει χώρα στις αρχές του επόμενου μήνα (3-12-07), στη Λευκωσία.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής

Αστυνομίας

Με τον Πρόεδρο της ΒΚΑ
Με τον Αρχηγό της
Ρουμανικής Αστυνομίας
Με τον Αρχηγό της
Σλοβενικής Αστυνομίας

Τελευταίες Αναρτήσεις