Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΑιλιανός ΑρχείοΑιλιανός 200629-08-2006: Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας

29-08-2006: Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 29/8/2006
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
  
 
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα  επισκέφθηκε σήμερα (29-8-2006) τη Διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Τον κ. Αιλιανό συνόδευε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης.
 
Κατά την επίσκεψη του κ. Γενικού Γραμματέα παρέστησαν επίσης ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, οι Προϊστάμενοι των Κλάδων Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής, Διοικητικού, Ασφάλειας και Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγοι Γρηγόριος Αναγνώστου, Νικόλαος Μπλάνης και Στέφανος Σκότης αντίστοιχα, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος Ασημάκης Γκόλφης, ο Αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος Γιαννίκας Σακκάς καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Αστυνομικό Διευθυντή Γεώργιο Καμπέρη για τη λειτουργία των Τμημάτων της Διεύθυνσης, για τη διαδικασία έκδοσης των διαβατηρίων καθώς και για τη λειτουργία και τις τεχνικές προδιαγραφές των νέων μηχανημάτων  υψηλών προδιαγραφών που εγκαταστάθηκαν πρόσφατα και αφορούν την ενσωμάτωση μικροτσίπ στο έντυπο του διαβατηρίου.
 
Ο κ. Γενικός εξέφρασε την ικανοποίησή του από την οργάνωση και λειτουργία της Υπηρεσίας και από τα νέας τεχνολογίας μηχανήματα υψηλών προδιαγραφών.
 
Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Διεύθυνση Διαβατηρίων ο κ. Αιλιανός δήλωσε:«[…].Νομίζω αυτό το οποίο είδατε ότι είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να έχει η Ελληνική Αστυνομία από πλευράς τεχνολογίας, διεθνούς τεχνολογίας, για την έκδοση των νέων διαβατηρίων. […]. Θέλω να συμπληρώσω ότι τα μηχανήματα αυτά δεν είναι μηχανήματα μόνον εκδόσεως διαβατηρίων, έχουν πολλαπλές άλλες χρήσεις και σιγά σιγά θα δούμε τι άλλα πιστοποιητικά θα μπορεί να εκδίδουν αυτά τα μηχανήματα και η Ελληνική Αστυνομία. Πιστοποιητικά τα οποία θα έχουν πλήρη εχέγγυα  ασφαλείας και αυτό είναι το ζητούμενο. Με τα νέα διαβατήρια τα οποία είδατε πως εκδίδονται, με τι τελειότητα εκδίδονται επιτελείται ένα πολύ βασικό στοιχείο, μία πολύ βασική παράμετρος της ασφάλειας της χώρας.[…]. Θέλω να υπογραμμίσω και πάλι το πόσο σημαντικό είναι ότι ήδη από τώρα μπορεί ο Έλληνας πολίτης να χαίρει ενός τέτοιου διαβατηρίου σε πλήρη ισορροπία αν θέλετε ή συγχρονισμού με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως».
 
Στους χώρους της Διεύθυνσης Διαβατηρίων προσκλήθηκαν και οι αστυνομικοί συντάκτες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, οι οποίοι συνομίλησαν με αρμόδιους αξιωματικούς για θέματα σχετικά με την έκδοση των διαβατηρίων νέου τύπου.
 
Επισημαίνεται ότι από 1-1-2006 τα Ελληνικά Διαβατήρια εκδίδονται αποκλειστικά από την Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα Ελληνικά Διαβατήρια διαθέτουν σημαντικές δικλείδες ασφαλείας και θεωρούνται από τα ασφαλέστερα ταξιδιωτικά έγγραφα. Από 26-08-2006 αυξήθηκαν οι προδιαγραφές ασφαλείας τους, αφού στο έντυπο του βιβλιαρίου του διαβατηρίου ενσωματώνεται ειδικά διαμορφωμένος μικροεπεξεργαστής για την ψηφιακή ταυτοποίηση του κατόχου.
 
 

    

 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ.:210 6977505
Fax:210 6929764
e-mail:elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις