Τρ 7 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2008Δελτία Τύπου Μάρτιος 200829-03-2008: Δελτίο Τύπου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τη σύλληψη τεσσάρων (4) ημεδαπών για απάτη σε βάρος Ασφαλιστικής Εταιρείας

29-03-2008: Δελτίο Τύπου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τη σύλληψη τεσσάρων (4) ημεδαπών για απάτη σε βάρος Ασφαλιστικής Εταιρείας

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ, ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΗΘΩΝ

                                                                                                                           Αθήνα, 29 Μαρτίου 2008

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
«Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για απάτη σε βάρος Ασφαλιστικής Εταιρείας».
 
 
1.    Στην Υπηρεσία μας προ μηνός περίπου προσήλθε εκπρόσωπος ασφαλιστικής εταιρείας και κατήγγειλε ότι ημεδαπός άνδρας, ιατρός στην ιδιότητα, ο οποίος είναι ασφαλισμένος στην εταιρεία, έκανε τον Δεκέμβριο του 2007 δήλωση θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος που φερόταν ότι έγινε στην περιοχή της Πρέβεζας, στο οποίο υπαίτιος φερόταν ο ίδιος, προσκομίζοντας προς τούτο σχετική δικογραφία.
 
2.    Παράλληλα την ίδια χρονική περίοδο κατατέθηκε αγωγή από έντεκα (11) συγγενείς της φερόμενης ως θανούσης από το τροχαίο ατύχημα, που διεκδικούσαν αποζημίωση ύψους 700.000 Ευρώ, ενώ στην αγωγή οριζόταν και πληρεξούσιος δικηγόρος.
 
3.    Αρμόδιος υπάλληλος της εταιρείας που χειριζόταν τη συγκεκριμένη υπόθεση του θανατηφόρου ατυχήματος, κατόπιν σχετικού ελέγχου, διαπίστωσε πως όλα τα προσκομισθέντα έγγραφα ήταν αμφιβόλου γνησιότητας και ενημέρωσε τα διευθυντικά στελέχη της ασφαλιστικής εταιρείας, οι οποίοι αποφάσισαν ότι για την εν λόγω υπόθεση πρέπει να ενημερωθεί το 1ο Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων.
 
4.    Από την Υπηρεσία μας εξακριβώθηκε πως η προσκομισθείσα δικογραφία του τροχαίου ατυχήματος τυγχάνει πλαστή συμπεριλαμβανομένων (προανακριτικές εκθέσεις, ιατροδικαστική τοξικολογική εξέταση, πιστοποιητικά Δήμου και άλλα). Επίσης εξακριβώθηκε πως οι 11 συγγενείς της θανούσης είναι ανύπαρκτα άτομα.
 
5.    Κατόπιν υπόδειξης Αξιωματικών του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων και για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης, εκπρόσωπος της ασφαλιστικής εταιρείας, επικοινώνησε με το δικηγόρο ο οποίος φερόταν να εκπροσωπεί τους συγγενείς της θανούσης και προτάθηκε η λύση εξώδικου συμβιβασμού, ενώ συμφωνήθηκε, μετά από διαπραγματεύσεις, το ύψος της αποζημίωσης να ανέρχεται στις 300.000 Ευρώ.
 
 6.    Πρωϊνές ώρες της 28-03-2008 ο δικηγόρος των φερόμενων συγγενών μετέβηκε στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας, όπου παρέλαβε επιταγή ποσού 300.000 Ευρώ, η οποία είχε προηγουμένως προσημειωθεί από την Υπηρεσία μας και συνελήφθη.
 
7.    Από την προανάκριση προέκυψε ότι την πλαστή επιταγή και όλα τα συνημμένα έγγραφα τα είχε καταρτίσει στέλεχος της ασφαλιστικής εταιρείας, σε συνεργασία με γυναίκα επίσης υπάλληλο της ιδίας εταιρείας. Εν συνεχεία τα πλαστά έγγραφα παραδόθηκαν στο γιατρό ο οποίος και τα κατέθεσε στην εταιρεία παρουσιαζόμενος ψευδώς ως υπαίτιος του τροχαίου ατυχήματος. Επίσης το ίδιο στέλεχος της ασφαλιστικής εταιρείας, ανέθεσε στον προαναφερόμενο δικηγόρο να εκπροσωπήσει με πλαστό πληρεξούσιο τους φερόμενους ως συγγενείς της θανούσας.
 
8.    Σε έρευνες που έγιναν στο γραφείο του στελέχους της εταιρείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, συνολικά 84 σφραγίδες, μεταξύ των οποίων Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, Δήμων, ασφαλιστικών εταιρειών και συμβολαιογράφων. Επίσης βρέθηκαν και σώματα δικογραφιών, τα οποία έφεραν εντυπώματα των κατασχεθεισών σφραγίδων. Στο γραφείο του δικηγόρου βρέθηκαν αντίγραφα δύο (2) πλαστών δικογραφιών, που αφορούσαν θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα.
 
9.    Από την έρευνα του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία εντοπίστηκαν δύο (2) ύποπτες περιπτώσεις θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, στα οποία φέρεται να επιλήφθηκαν προανακριτικά, το Α.Τ. Αταλάντης και το Τ.Τ. Καρδίτσας. Και στις δύο αυτές υποθέσεις ως πληρεξούσιος δικηγόρος των συγγενών των θανόντων, που ζητούσαν αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία παρουσιάστηκε ο ίδιος δικηγόρος. Όπως μας ενημέρωσαν οι προαναφερόμενες Υπηρεσίες ουδέποτε έλαβαν χώρα στην περιοχή τους, τα τροχαία αυτά ατυχήματα, που αναφέρονται στις πλαστές δικογραφίες. Με αυτό τον τρόπο οι δύο υπάλληλοι της εταιρείας και ο δικηγόρος, κατόρθωσαν να αποσπάσουν από την ίδια εταιρεία ως αποζημίωση το ποσό των 265.000 Ευρώ για το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και 330.000 Ευρώ για το δεύτερο.
 
10.  Η συνολική οικονομική ζημιά της ασφαλιστικής από την παράνομη δράση των ανωτέρω ανέρχεται στο ποσό των 895.000 Ευρώ.
 
11.  Οι τέσσερις (4) συλληφθέντες, για απάτη και πλαστογραφία οδηγήθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, 29-03-2008, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.   

Τελευταίες Αναρτήσεις