Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200728-10-2007: Τελετές απονομής πτυχίων στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων της Χώρας και αποφοίτηση 1.884 νέων αστυφυλάκων

28-10-2007: Τελετές απονομής πτυχίων στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων της Χώρας και αποφοίτηση 1.884 νέων αστυφυλάκων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΛ: 210 6977505
 
 
 
Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
1.884 νέοι Αστυφύλακες ονομάστηκαν χθες (27-10-2007) σε ειδικές τελετές ονομασίας – απονομής πτυχίων που πραγματοποιήθηκαν στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων της Χώρας.
 
O Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης απένειμε τα πτυχία στους νέους Αστυφύλακες του Τ.Δ.Α. Διδυμοτείχου και στα υπόλοιπα Τ.Δ.Α. της Χώρας οι απονομές έγιναν ως ακολούθως:
 
Τ.Δ.Α. Ρεθύμνου
Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Χρήστος Δρακόπουλος
Τ.Δ.Α. Γρεβενών
Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Ασημάκης Γκόλφης
Τ.Δ.Α. Σητείας
Ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Λεωνίδας Πολύδωρας
Τ.Δ.Α. Κομοτηνής
Ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Δημήτριος Πανόπουλος
Τ.Δ.Α. Νάουσας
Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Στέργιος Αποστολίδης
Τ.Δ.Α. Ξάνθης
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών/ Α.Ε.Α. Υποστράτηγος Γρηγόριος Δουμεντζιάνος
 
Στις τελετές παρέστησαν εκπρόσωποι της εκκλησιαστικής, πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αξιωματικοί εν ενεργεία και εν αποστρατεία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών Φορέων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και πλήθος κόσμου.
Η φοίτηση των σπουδαστών στη Σχολή αστυφυλάκων διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα και χωρίζεται σε τρία (3) εκπαιδευτικά έτη.
 
Οι 1.884 νεοεξερχόμενοι αστυφύλακες τοποθετούνται στις Υπηρεσίες τους από το Σάββατο 3-11-2007. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 1.884 αστυφύλακες οι 1.579 τοποθετούνται σε μάχιμες Υπηρεσίες αρμοδιότητας Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ οι 305 στις υπόλοιπες Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας.
 
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Αρχηγός μεταξύ των άλλων τόνισε:
« […] Νέες και Νέοι Αστυφύλακες
 
Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για εσάς όσο και για το Σώμα στο οποίο επιλέξατε να υπηρετήσετε.
 
Για εσάς γιατί η ημέρα αυτή σηματοδοτεί το πέρας των σπουδών σας και το ξεκίνημα μιας νέας πορείας στη ζωή σας.
Για την Ελληνική Αστυνομία γιατί υποδέχεται στον επαγγελματικό στίβο μια νέα γενιά συναδέλφων νέων, δυναμικών, καταρτισμένων, πρόθυμων και ικανών να προσφέρουν στην πατρίδα, στην κοινωνία και στους πολίτες[…].
 
» […] Σταθερός και αδιαπραγμάτευτος στόχος σας θα πρέπει να είναι η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών, ως αναφαίρετο κοινωνικό αγαθό, αδιαφιλονίκητο ατομικό δικαίωμα και απαραίτητη προϋπόθεση για την ευημερία, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη αυτής της χώρας […].
 
» […] Εξέχουσα σημασία στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του Σώματος αποδίδουμε στην αναβάθμιση του Συστήματος Εκπαίδευσης του προσωπικού και ιδιαίτερα των παραγωγικών Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες συνιστούν το πρωτογενές κύτταρο μέσα στο οποίο διαμορφώνονται οι επαγγελματικές συνειδήσεις των νέων στελεχών του Σώματος και καθορίζεται το επίπεδο της επαγγελματικής τους επάρκειας […].
 
» […] Στο πρόσωπό σας η Ελληνική Κοινωνία και Πολιτεία αναγνωρίζουν το πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας. Φροντίστε, λοιπόν, να είστε αντάξιοι του ρόλου και της αποστολής σας. Αντάξιοι της τιμής που αρμόζει σ’ έναν λειτουργό και εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας […].
 
» […] Ως Αρχηγός του Σώματος, ευχαριστώ ιδιαίτερα τους γονείς και τους συγγενείς σας, που βρίσκονται σήμερα εδώ να σας καμαρώσουν και να μοιραστούν τη χαρά σας, για τη συμβολή τους στην επαγγελματική σας επιλογή. Τους διαβεβαιώνω ότι η επιλογή αυτή είναι σωστή και τους ζητώ να είναι υπερήφανοι, γιατί με εσάς η Ελληνική Αστυνομία βαδίζει στο μέλλον, στη νέα εποχή.
Εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη και Καλή Σταδιοδρομία[…] ».
  

  

Τελευταίες Αναρτήσεις