Πα 3 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΑρχείοΦλωρίδης Αρχείο27-1-2004: Τοποθέτηση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις του Υπ. Δημοσίας Τάξης κ. Γ. Φλωρίδη, στην εκπομπή του MEGA "ΚΑΘΕ...

27-1-2004: Τοποθέτηση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις του Υπ. Δημοσίας Τάξης κ. Γ. Φλωρίδη, στην εκπομπή του MEGA “ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΖΙ” με τον δημοσιογράφο ΓΙΑΝΝΗ ΛΟΒΕΡΔΟ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΤΡΙΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2004

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Φλωρίδης συμμετείχε στην πρωινή εκπομπή του Mega Channel «Κάθε μέρα Μαζί» με προσκεκλημένους τον κ. Μιχάλη Λιάπη Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και τον κ. Μιχάλη Παπαγιαννάκη Ευρωβουλευτή του Συνασπισμού. Αναφερόμενος στο θέμα της επίμαχης τροπολογίας, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης τόνισε τα εξής: 

«Ας έρθουμε στο πολιτικό πρόβλημα που συζητάμε αυτές τις μέρες. Είναι μείζον ως πολιτικό ζήτημα και αυτή τη στιγμή κρίνονται οι πολιτικές συμπεριφορές των ηγεσιών και των κομμάτων. Περί αυτού πρόκειται. Και να δούμε τελικά ποιος απαντά στο αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση με πολύ συγκεκριμένες πράξεις και ποιος επιχειρεί διευθετήσεις. Ποιος επαγγέλλεται την ανανέωση στα λόγια και την κάνει πράξη και ποιος μένει μόνο στα λόγια.

Εδώ λοιπόν τι έχουμε; Έχουμε ένα πολιτικό πρόβλημα κατά την άποψη μου, το οποίο συνίσταται στο εξής όσον αφορά την ενέργεια των συναδέλφων βουλευτών. Επιχειρήθηκε να ρυθμιστεί νομοθετικά ένα ζήτημα ιδιωτικού συμφέροντος κατά παράβαση ενός βασικού κανόνα της δημοκρατίας, που λέει ότι: όταν επιχειρώ να ρυθμίσω ένα τέτοιο ζήτημα που είναι αποδεκτό στην κοινοβουλευτική διαδικασία να συμβεί κάτι τέτοιο, αυτό το κάνω εφόσον γνωστοποιήσω δημόσια ότι πρώτον θέλω να το κάνω, δεύτερον τους λόγους για τους οποίους θέλω να το κάνω και τρίτον και σημαντικότερο να προκαλέσω δημόσιο διάλογο, δηλαδή να ζητήσω και από τους άλλους να τοποθετηθούν. Εάν η σιωπή της πρωτοβουλίας των Βουλευτών, η σιωπή κατά τη διαδικασία είναι πολιτικό σφάλμα, πιο μεγάλο πολιτικό σφάλμα είναι το γεγονός ότι κατά την εισαγωγή της τροπολογίας στη Βουλή εσιώπησε η Νέα Δημοκρατία.

Aυτή η διαδικασία που είχαμε τώρα – στο πολιτικό επίπεδο μιλώ πάντα και σε καμία περίπτωση όσον αφορά την ηθική των συναδέλφων μου που η ιστορία τους είναι πολύ γνωστή στον κόσμο που τους τιμά για πάρα πολλά χρόνια- αυτό λοιπόν το μείζον πολιτικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε εξαιτίας αυτής της πολιτικής συμπεριφοράς, ήρθε το ΠΑΣΟΚ να το αντιμετωπίσει με έναν ακαριαίο τρόπο, με έναν απόλυτο τρόπο, χωρίς αμφιταλαντεύσεις. Αυτό δείχνει, ότι πράξεις οι οποίες προσβάλλουν τον πυρήνα της καινούριας πολιτικής που θέλουμε να ακολουθήσουμε στο επόμενο διάστημα με τον Γεώργιο Παπανδρέου, που είναι η συμμετοχική δημοκρατία και δημόσιος διάλογος για τα πάντα, αυτή η ενέργεια τον προσβάλλει και επομένως πολιτικά αυτή είναι απαράδεκτη. Παίρνουμε μια βαριά πολιτική απόφαση, πολύ καθαρή όμως πολιτική απόφαση σε σχέση με την κοινωνία».

«Πιστεύω ότι όταν υπάρχει ένα πολιτικό ζήτημα, η κοινωνία πάντα θέλει απαντήσεις πολιτικά καθαρές και όχι γραφειοκρατικές… Η κοινωνία περιμένει να δει εμάς τους πολιτικούς να απαντάμε στις δικές της αγωνίες και περιμένει από τους άλλους να πάρουν θέση για τη στάση του ΠΑΣΟΚ, που απαντά  σ` ένα πολιτικό πρόβλημα με έναν καινούριο και ξεκάθαρο τρόπο».

 

Τελευταίες Αναρτήσεις