Πα 9 Ιουνίου 23
ΑρχικήΑρχείοΕυαγγελίδης Αρχείο27-03-2006: Ολοκληρώθηκε η 7η Συνάντηση των Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης των Χωρών Μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου...

27-03-2006: Ολοκληρώθηκε η 7η Συνάντηση των Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης των Χωρών Μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (Βουκουρέστι, 24/03/2006)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 27/03/2006
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Ολοκληρώθηκε η 7η  Συνάντηση των Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης των Χωρών Μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (Ο.Σ.Ε.Π.), η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (24-3-06) στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες.
 
Στη Συνάντηση συμμετείχαν Υπουργοί Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, Αναπληρωτές Υπουργών και Πρέσβεις των Χωρών Μελών του Ο.Σ.Ε.Π.. Συμμετείχαν επίσης, ως παρατηρητές, εκπρόσωποι των χωρών Η.Π.Α., Ισραήλ, Λευκορωσία, Ιταλία, Πολωνία και Γερμανία, ενώ, ως φιλοξενούμενοι, παρευρέθησαν εκπρόσωποι από την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ιαπωνία, το Επιχειρησιακό Κέντρο SECI, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Διεθνή Οργανισμό για τη Μετανάστευση. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας, κ. Vasile BLAGA.
 
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνάντησης, οι Υπουργοί και οι Επικεφαλής των Αντιπροσωπειών:
  • εκτίμησαν με θετικό τρόπο τη μέχρι σήμερα συνεργασία μεταξύ των Χωρών Μελών του Ο.Σ.Ε.Π. στην καταπολέμηση του εγκλήματος,
  • υιοθέτησαν Κοινή Δήλωση για την ενίσχυση της συνεργασίας των Χωρών Μελών του Ο.Σ.Ε.Π. στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, της διαφθοράς και της τρομοκρατίας και
  • έλαβαν γνώση της παρούσας κατάστασης των Πρόσθετων Πρωτοκόλλων για τους Αξιωματικούς Συνδέσμους και της Τρομοκρατίας και κάλεσαν όσα Κράτη Μέλη του Ο.Σ.Ε.Π. δεν τα έχουν κυρώσει να το πράξουν το συντομότερο δυνατό.
Υπεγράφη επίσης Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ του Ο.Σ.Ε.Π. και του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση (IOM).
 
Τέλος, στο πλαίσιο υλοποίησης των αποφασισθέντων με Κοινή Δήλωση των Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης του Ο.Σ.Ε.Π. που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 3-12-2004 για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, έγινε αποδεκτή η πρόταση του Γενικού Γραμματέα κ. Ευαγγελίδη για τη διεξαγωγή σχετικού εκπαιδευτικού σεμιναρίου στην Αθήνα μεταξύ των Χωρών Μελών του Ο.Σ.Ε.Π..
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                                        Fax  :  210 6929764
                                                            e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις