Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200726-10-2007: Πανηγυρική επετειακή εκδήλωση στον Δήμο Διδυμοτείχου παρουσία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

26-10-2007: Πανηγυρική επετειακή εκδήλωση στον Δήμο Διδυμοτείχου παρουσία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 26/10/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης παρέστη σήμερα (26-10-2007) και ώρα 20.00 σε πανηγυρική επετειακή εκδήλωση που διοργανώθηκε στην έδρα του Δήμου Διδυμoτείχου.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επ΄ευκαιρία της δεκαετούς λειτουργίας και προσφοράς του Τ.Δ.Α. Διδυμοτείχου στην τοπική κοινωνία και στην Ελληνική Αστυνομία.
 
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Βουλευτής Έβρου κ. Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Χρήστος Τοκαμάνης, ο δήμαρχος Κυπρίνου κ. Μιχαήλ Στραντζέλης, ο Διοικητής της XVI Μ/Κ ΜΠ Υποστράτηγος Ξιφαράς Σαμπάτης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Μακεδονίας – Θράκης Υποστράτηγος Μαργαρίτης Ντομάζης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρωπίνου Δυναμικού Υποστράτηγος Δημήτριος Πανόπουλος, οι Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας Ταξίαρχος Ανέστης Αργυριάδης και Αστυνομικός Διευθυντής Σάββας Κυριακίδης αντίστοιχα καθώς επίσης και ο ερμηνευτής παραδοσιακών δημοτικών τραγουδιών κ. Χρόνης Αηδονίδης.  
 
Στο πλαίσιο της ομιλίας του προς τους παρευρισκόμενους ο κ. Αρχηγός, είπε:
 
«Η σημερινή ημέρα έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα (συμβολισμό) για την περιοχή μας. Συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου. Δέκα χρόνια από τη στιγμή που μερικές εκατοντάδες νέοι άνθρωποι, συνέδεσαν την αρχή της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας με την ακριτική αυτή γωνιά της χώρας.
 
Σήμερα αισθάνομαι βαθιά ικανοποίηση. Ικανοποίηση γιατί το Σώμα το οποίο υπηρετώ συνεισφέρει ουσιαστικά και σταθερά στη διαμόρφωση μιας νέας αντίληψης που μας δίνει αισιοδοξία, προσδοκίες και πίστη σ’ ένα μέλλον καλύτερο.
 
Το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου λειτούργησε για πρώτη φορά την 26-10-1997 με την είσοδο 202 πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων. Μέχρι σήμερα, στα 10 αυτά χρόνια λειτουργίας του, έχουν φιλοξενηθεί και εκπαιδευτεί στις εγκαταστάσεις του 2.475 Δόκιμοι Αστυφύλακες και 770 Ειδικοί Φρουροί.
 
Αυτή τη στιγμή φοιτούν συνολικά 431 Δόκιμοι Αστυφύλακες (285 άνδρες και 146 γυναίκες), ενώ αύριο, αποφοιτούν 299 νέοι Αστυφύλακες.
 
Είναι γεγονός ότι η ίδρυση του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο έτυχε της θερμής υποδοχής της τοπικής κοινωνίας. Η επιλογή του τόπου δεν έγινε τυχαία. Γι΄αυτό το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου θα συνεχίσει να λειτουργεί και να συνεισφέρει ουσιαστικά στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής και συγκεκριμένα:
 
  • Δίνει ζωντάνια και διευρύνει τους ορίζοντες της τοπικής κοινωνίας,
  • Τονώνει το εθνικό συναίσθημα, αποδεικνύοντας ότι η ακριτική περιοχή μας αποτελεί για την Πολιτεία έναν ενεργό, σημαντικό και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και μέριμνας ζωτικό χώρο.
  • Συνεισφέρει στην κοινωνικοοικονομική ζωή του τόπου.
  • Ενδυναμώνει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων με την παρουσία των δοκίμων στην περιοχή!
 
Είναι γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία, τα τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες.
 
Δεν επαναπαυόμαστε σ΄αυτές. Για μας, πάνω από το καλό υπάρχει το καλύτερο. Κοιτάμε μπροστά, στις νέες προκλήσεις και νέες απαιτήσεις των καιρών. Πίσω από κάθε πρόκληση κρύβεται και μια ευκαιρία και πάνω απ΄όλα δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τη μετριότητα, τη ρουτίνα, την καθημερινότητα.
 
Οι απαιτήσεις στο νέο σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας είναι πολλές και για μας η ασφάλεια της κοινωνίας των πολιτών είναι το μεγάλο ζητούμενο.
 
Αύριο από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων αποφοιτούν και ρίχνονται στη μάχη της προστασίας του πολίτη 299 νέοι Αστυφύλακες.
 
Η σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύχθηκε αυτή την περίοδο μεταξύ σας αποτελεί την καλύτερη παρακαταθήκη για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και μια από τις βασικότερες προϋποθέσεις για την πραγμάτωση μιας βασικής αρχής των επιδιώξεών μας.
 
Σύγχρονη Αστυνομία με ανθρώπινο πρόσωπο και νόμιμη δράση.
 
Θέλω, να ευχαριστήσω από καρδιάς το Νομάρχη, το Δήμαρχο τους τοπικούς φορείς και παράγοντες, όλους εσάς, όλα τα μέλη της τοπικής κοινωνίας για το ζεστό περιβάλλον και τη φιλοξενία με την οποία περιβάλλατε τους Δόκιμους Αστυφύλακες.
 
Ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αισθάνομαι διπλά ικανοποιημένος και υπερήφανος. Αφενός μεν διότι έχω την τιμή να παρίσταμαι στην εκδήλωση αυτή ως φυσικός Προϊστάμενος του Σώματος και να εισπράττω την ικανοποίηση και την επιδοκιμασία του κόσμου για τη λειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, αφετέρου δε επειδή, καταγόμενος από την περιοχή αυτή, βλέπω τους συμπατριώτες μου να αγκαλιάζουν, να υποστηρίζουν και να εκτιμούν τη συνεισφορά αυτή της Πολιτείας, του Υπουργείου Εσωτερικών και της Ελληνικής Αστυνομίας ειδικότερα, στην κοινωνικοοικονομική ζωή του τόπου τους.
 
Σας ευχαριστώ».
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Αρχηγός είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις με εκπροσώπους φορέων και τοπικούς παράγοντες της πόλης του Διδυμοτείχου και του Νομού Έβρου.   
 
 
 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ.:210 6977505
Fax:210 6929764
e-mail:elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις