Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200726-10-2007: Μήνυμα του Υπουργού Εσωτερικών, προς το προσωπικό του Υπουργείου, για την 28η Οκτωβρίου 1940

26-10-2007: Μήνυμα του Υπουργού Εσωτερικών, προς το προσωπικό του Υπουργείου, για την 28η Οκτωβρίου 1940

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
   Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
   Αριθ. Πρωτ:9002/13/18-ρστ

        
 
Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 συνιστά ιστορικό ορόσημο για την Πατρίδα μας και το Λαό μας, το οποίο εκπέμπει, διαχρονικά, ένα τριπλό μήνυμα:
 
Πρώτον, μήνυμα αταλάντευτης εμμονής στις αρχές και τις αξίες τις οποίες εκφράζει, στη διαδρομή της ιστορίας, το μεγάλο «ΟΧΙ» στην ιταμή πρόκληση του φασισμού και του ναζισμού. Αυτή η άρνηση σημάδεψε, για μιαν ακόμη φορά, την παγκόσμια διάσταση του Έθνους μας.
 
Δεύτερον, μήνυμα απότισης του πάντα οφειλόμενου φόρου τιμής σ` όλους εκείνους – ­ και ήταν η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας – οι οποίοι ενωμένοι, μακρυά από            κάθε μορφής διάκριση και διαφορά, έδωσαν τον υπέρτατο αγώνα της Αντίστασης κατά του εισβολέα και κατακτητή. Το αίμα τους και το παράδειγμά τους είναι για μας κιβωτός χρέους και παρακαταθήκη εθνικής ευθύνης.
 
Τρίτον, μήνυμα   εγρήγορσης   ως    προς    τους    νέους    κινδύνους    που   έχουμε   ν΄         αντιμετωπίσουμε για να υπερασπισθούμε, καθώς μας αρμόζει, τη Δημοκρατία και τα Δικαιώματα   του   Ανθρώπου.   Ιδίως δε την αξία   του   Ανθρώπου και την ελεύθερη   ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.
 
Με ισχυρή την ιστορική μας μνήμη και άγρυπνη τη συνείδηση, ως προς το μέγεθος της αποστολής μας, ας έχομε πάντα την 28η Οκτωβρίου 1940 φωτεινό δείκτη πορείας για την διαδρομή που πρέπει να διανύσομε στο μέλλον, πρωτίστως δε για την Ελλάδα που      πρέπει να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές.
                                                                                                

  Ο Υπουργός

Προκόπης Παυλόπουλος

Τελευταίες Αναρτήσεις