Δε 25 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200726-10-2007: Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυομίας για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940

26-10-2007: Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυομίας για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΑΡΧΗΓΟΣ
Αριθμ. Πρωτ.:9002/13/18-νζ
 
Αξιωματικοί, Αστυνομικοί, Συνοριοφύλακες, Ειδικοί Φρουροί, Πολιτικοί Υπάλληλοι.
 
 
Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί μια ημερομηνία ορόσημο στην ιστορία της Ελλάδας. Μια κορυφαία στιγμή ενός Έθνους δοκιμασμένου στα δύσκολα, στα μεγάλα, στ’ αληθινά. Ενός Έθνους που δεν συμβιβάστηκε ποτέ με τις έννοιες της υποταγής, της υποδούλωσης, της δειλίας.
 
Η 28η Οκτωβρίου συμπυκνώνει με τρόπο μοναδικό, σε μια ιστορική στιγμή, όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν αιώνες τώρα την υπερήφανη διαχρονική πορεία του Έθνους μας. Την πορεία ενός λαού που αψηφώντας τις επιταγές της ψυχρής λογικής και των πιθανοτήτων αντιστέκεται στη βία, στην τυραννία, στο άδικο, στον ολοκληρωτισμό.
Αντιστέκεται με σθένος, με ηρωισμό, με αξιοπρέπεια.
 
Η ιστορική άρνηση της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί ιστορικό δίδαγμα και πανανθρώπινη παρακαταθήκη για έναν κόσμο δίκαιο, ελεύθερο, ειρηνικό.
Το ΟΧΙ της Ελλάδας στον κατακτητή στέλνει διαχρονικά μηνύματα θάρρους και ελπίδας. Ποτέ μια τόσο μικρή λέξη δεν είπε τόσα πολλά.
 
Ποτέ ένας τόσο αριθμητικά μικρός λαός δεν φάνηκε τόσο μεγάλος!
 
Η 28η Οκτωβρίου συμβολίζει, διδάσκει και προτρέπει.
Συμβολίζει την άρνηση στον ολοκληρωτισμό, την αντίσταση στην τυραννία, την προσήλωση στην ελευθερία, τη διαφύλαξη της εθνικής αξιοπρέπειας.
Διδάσκει το θάρρος, την αυταπάρνηση, τη συμφιλίωση.
Προτρέπει στη διαφύλαξη και προστασία των αξιών και των παραδόσεων της Δημοκρατίας, του Πατριωτισμού και του Κράτους Δικαίου.
 
Η Ελληνική Αστυνομία, πιστή στο παράδειγμα και την προτροπή της γενιάς του ’40, υπηρετεί καθημερινά τις αξίες και τα ιδανικά που προσδιορίζουν τη διαχρονική διαδρομή του έθνους μας και συμβάλλει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος, με περισσότερη ειρήνη, δικαιοσύνη και ασφάλεια.
 
Ας συνεχίσουμε το έργο αυτό. Με πίστη, με αγάπη στον άνθρωπο, με αξιοπρέπεια, με αποφασιστικότητα. Υπακούοντας στις επιταγές και εφαρμόζοντας αρχές και διδάγματα της μεγάλης γενιάς του ’40.
 
 
 
                                                                                    Ο ΑΡΧΗΓΟΣ
                                                                            ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ
                                                                                  ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

Τελευταίες Αναρτήσεις