Σα 23 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2008Δελτία Τύπου Ιανουάριος 200826-01-2008: Δήλωση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την εμπρηστική επίθεση στο Α.Τ. Πεύκης

26-01-2008: Δήλωση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την εμπρηστική επίθεση στο Α.Τ. Πεύκης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης αμέσως μετά την εμπρηστική επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης, μετέβη στο σημείο όπου και έκανε την εξής δήλωση στους δημοσιογράφους:
 
«Σήμερα και ώρα 21.00 περίπου, το Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης δέχτηκε εμπρηστική επίθεση με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε τέσσερα (4) οχήματα της Αστυνομίας και σε μία (1) μοτοσικλέτα ιδιώτη, που ήταν όλα σταθμευμένα στο δρόμο.
 
Η προανάκριση, λόγω των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών της επίθεσης αλλά και της κακουργηματικής πράξης που τελέστηκε, ανατέθηκε στο νεοσυσταθέν Τμήμα Λοιπών Εγκλημάτων Βίας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
 
Γίνονται συστηματικές, ουσιαστικές και μεθοδικές έρευνες σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ώστε οι δράστες, που δεν έχουν συναίσθηση του αξιοποίνου και του κινδύνου γενικά, να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
 
Το έγκλημα αυτό στρέφεται κατά της τοπικής κοινωνίας, κατά των πολιτών. Τα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής και όλης της Χώρας είναι ανοικτά όλο το εικοσιτετράωρο στους πολίτες για την εξυπηρέτησή τους. Δεν είναι φρούρια, ούτε πολεμίστρες.
 
Οι θεσμικοί παράγοντες, όπου και όπως λειτουργούν–εκφράζονται, αλλά και οι πολίτες, είμαστε σίγουροι ότι καταδικάζουν αυτήν την πράξη και στηρίζουν την Αστυνομία τους, που σε δύσκολη περίοδο κάνει φιλότιμη προσπάθεια και ουσιαστικό αγώνα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο. Σας ευχαριστώ πολύ».
 
 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ.:210 6977505
Fax:210 6929764
e-mail:elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις