Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200725-09-2007: Βράβευση από τον Υπουργό Εσωτερικών των ομάδων καλαθοσφαίρισης που διακρίθηκαν για την υπεύθυνη και φίλαθλη στάση των αθλητών,...

25-09-2007: Βράβευση από τον Υπουργό Εσωτερικών των ομάδων καλαθοσφαίρισης που διακρίθηκαν για την υπεύθυνη και φίλαθλη στάση των αθλητών, παραγόντων και φιλάθλων τους κατά την αγωνιστική περίοδο 2006-2007

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 25/09/2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος βράβευσε χθες (24-9-07), την ομάδα καλαθοσφαίρισης «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ Κ.Α.Ε.», για την πλέον υπεύθυνη και φίλαθλη στάση που επέδειξαν οι αθλητές, παράγοντες και φίλαθλοί της, κατά την αγωνιστική περίοδο 2006-2007. 

Ομοίως, οι Υφυπουργοί Εσωτερικών κ.κ. Χρήστος Zώης και Παναγιώτης Χηνοφώτης βράβευσαν τις ομάδες «ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ Κ.Α.Ε.» και  «ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Κ.Α.Ε.» αντίστοιχα. 

Οι βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τον ανθρωπιστικό οργανισμό Lifeline Hellas, με σκοπό την οικονομική στήριξη των παιδιών των πυρόπληκτων περιοχών.
Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνικοπολιτικής ζωής του τόπου, καθώς και εκπρόσωποι Αθλητικών Συλλόγων.

Οι ανωτέρω ομάδες αναδείχθηκαν ομόφωνα ως οι ποδοσφαιρικές ομάδες της που, κατά την αγωνιστική περίοδο 2006-2007, τήρησαν στο μέγιστο βαθμό την ισχύουσα αθλητική νομοθεσία, επέδειξαν υψηλό αθλητικό πνεύμα, συνέβαλαν στην ανάδειξη της καλαθοσφαίρισης, του αθλητικού ιδεώδους και της διαφήμισής του.

Η ανάδειξη πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια Σύσκεψης με θέμα «Αποτίμηση- Διαπιστώσεις- Προβλήματα αγωνιστικής περιόδου 2006-2007 και προτάσεις-εκτιμήσεις για την νέα αγωνιστική περίοδο 2007-2008», που έλαβε χώρα την 11-7-2007, στο πρώην Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, παρουσία του τέως Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα και του τέως Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Ορφανού.

Στην ομιλία που εκφώνησε, ο κ. Υπουργός είπε: « Τζάμπολ δεν μπορώ να κάνω, γιατί δεν έπαιξα ποτέ μου μπάσκετ, αλλά είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσα σύμβολα που μας συνόδευσαν μια ζωή ολόκληρη.
 
Επιτρέψτε μου να πω πρώτα-πρώτα, ένα μεγάλο ¨ευχαριστώ¨ στην οργάνωση ¨LifelineHellas¨, όπως επίσης, και πρωτίστως, τον Πρίγκιπα Αλέξανδρου και την Πριγκίπισσα Αικατερίνη (της Γιουγκοσλαβίας) και τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. (ενν. τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών) γι’ αυτήν την πρωτοβουλία, που αφορά ένα τόσο σημαντικό θέμα, αυτό μιας μεγάλης αλληλεγγύης για τα παιδιά των οικογενειών των πυρόπληκτων περιοχών, που δείχνει ότι στην κυνική εποχή μας υπάρχει πάντα ένας μεγάλος χώρος για ανθρωπιά, για συναίσθημα. Είναι πάντα ζωντανό κι αυτό εκφράζει η σημερινή βραδιά.
 
Και ύστερα, επιτρέψτε μου πάλι από την πλευρά της Πολιτείας, να πω ότι τόσο εγώ, όσο ο κ. Ζώης και ο κ. Χηνοφώτης εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και η Πολιτεία γενικώς, αισθανόμαστε τιμή να κάνουμε την βράβευση σε τρεις ομάδες, τρεις αθλητικές οικογένειες- ας μου επιτραπεί να το πω- του μπάσκετ:τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, την Ολύμπια Λάρισας και την Ολυμπιάδα Πατρών, που στο πρωτάθλημα του 2006 και 2007, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ανέδειξαν το αθλητικό ιδεώδες και την άμιλλα που πρέπει να υπάρχει στο χώρο του αθλητισμού, αποδεικνύοντας ότι η άμιλλα μπορεί να συνυπάρχει με το ήθος, με την τήρηση των κανόνων του ΄΄ευ αγωνίζεσθαι΄΄, όπως επίσης και με τη μεγάλη παράδοση της ελληνικής φιλοξενίας .
 
Απέδειξαν ότι ο αθλητισμός μπορεί να παραμείνει πάντοτε ένας χώρος όπου η ανταγωνιστικότητα συνδυάζεται με την ευχαρίστηση, με τη διασκέδαση, ταυτοχρόνως με τη συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Η βράβευση από την πλευρά μας, σημαίνει ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν και σ΄ αυτό ζητάει τη συμπαράσταση όλων και ιδίως, των αθλητικών παραγόντων και όλων των ομάδων, για να μπορέσουμε ξανά να κάνουμε τα γήπεδα και του μπάσκετ και στον χώρο του ποδοσφαίρου, παντού, χώρους όπου είναι δυνατόν το πνεύμα του αθλητισμού, αλλά και το πνεύμα της δημιουργίας, όχι μόνο να συνυπάρξουν, αλλά ταυτοχρόνως να δώσουν αυτό που μπορούν σε έναν τόπο που απέδειξε ότι έχει πολλά ταλέντα και έχει πολύ περισσότερα ακόμα να αναδείξει.
 
Οι άνθρωποι που είναι πραγματικά ταλέντα και έδειξαν με το ήθος τους τί σημαίνει Ελλάδα, τί σημαίνει ελληνικός αθλητισμός τί σημαίνει διεθνής εργασία είναι εδώ. Με αυτήν την έννοια βρισκόμαστε εδώ, με αυτήν την έννοια κάνουμε αυτή την απονομή και συγγνώμη αν μακρυγόρησα, αν μίλησα πολύ περισσότερο από τους άλλους. Ήθελα να δώσω αυτήν την εξήγηση και να πω ότι είμαστε συμπαραστάτες σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, που τιμά τον αθλητισμό και την ελληνική κοινωνία. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα δώσω από την πλευρά μου, το βραβείο για τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, τον σύλλογο που βρίσκεται μάλιστα και στον χώρο της Αθήνας, στον κ. Μίνωα Κυριακού, για την όλη προσπάθεια την οποία έχει κάνει. ».

 

 
 
  
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ.:210 6977505
Fax:210 6929764
e-mail:elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις