Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200625-04-2006: Τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στην εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ» στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1

25-04-2006: Τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στην εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ» στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1

Αθήνα, 25/04/2006
 
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Να ακούσουμε τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως τον κ. Βύρωνα Πολύδωρα. Κύριε Υπουργέ καλημέρα σας.
 
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Καλημέρα σας κύριε Παπαδάκη, χρόνια πολλά για το όνομά σας. Χριστός Ανέστη.
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αληθώς Ανέστη, Υπουργέ μου και σας ευχαριστώ πολύ. Είναι μια μέρα δύσκολη η σημερινή κύριε Υπουργέ.
 
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Είναι αλλά έχουμε υποχρέωση να είμαστε ευγενείς, φιλόξενοι και να παρέχουμε ασφαλή και αδιατάραχτη διαμονή στην υψηλή επισκέπτη μας.
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:  Υψηλή σε ότι αφορά το ύψος, επειδή ξέρω και το χιούμορ σας.
 
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: (γέλιο) Όχι σε κάθε περίπτωση η Υπουργός των Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως κάθε  Υπουργός Εξωτερικών ερχόμενος στην Ελλάδα γεννάει υποχρεώσεις σε μας την υποχρέωση της φιλοξενίας και της ασφαλούς παραμονής διαμονής.
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:  Δεν έχετε άδικο σε αυτό.
 
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ:  Χωρίς συζήτηση δηλαδή.
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:  Βεβαίως ναι, άλλωστε δεν το είπα  ως αντίθεση για την επίσκεψή της αλλά έρχεται σε κόντρα με το μικρό της όνομα το Κοντολίζα καταλάβατε γι΄αυτό.
 
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ:  Δεκτό το χιούμορ το παραδέχομαι, ένταξη Γιώργο.
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:  Κύριε υπουργέ 3 χιλιάδες? και αστυνομικοί στους δρόμους σήμερα ε;
 
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ:  Νομίζω ότι πρέπει να δούμε αυτήν την πρόνοια, την λήψη μέτρων από πλευράς αστυνομίας,  για να εξασφαλισθεί αυτό το ασφαλές και αδιατάρακτο που σας είπα. Είναι θέμα σε τελευταία ανάλυση χειρισμού και εκτιμήσεως των δεδομένων για την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος σε αυτές τις συναντήσεις. Θα ήμουν προσβεβλημένος ως υπουργός αυτής της κυβέρνησης, να σκεφτούμε πολιτικά όπως εσείς μας έχετε πείσει, θα ήμουν προσβεβλημένος και εθνικά προβληματισμένος εάν   ήρχετο η κυρία Κοντολίζα Ραις στην περιοχή και δεν επεσκέπτετο την Αθήνα.
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:  Βεβαίως.
 
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Τόσο απλά
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:  Βέβαια από την άλλη πλευρά έχουν δικαίωμα και κάποιοι να αντιδράσουν. Έτσι δεν είναι;
 
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ:  Ασφαλώς.
 
Γ.ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:  Επειδή γνωρίζω και τις δημοκρατικές σας ευαισθησίες.
 
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ:  Ασφαλώς. Δηλαδή σέβομαι και την αντίθετη γνώμη και λαμβάνω τα μέτρα μου. Είναι κυρίαρχη η αντίθετη γνώμη. Ευτυχώς όμως που δεν κάνουν κουμάντο όσοι είπαν ότι είναι persona non grata.
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:  Θα έχουμε τις συγκεντρώσεις στις 2 σήμερα το πρωί τώρα σε λίγη ώρα. Έχω την εντύπωση ότι σας προβληματίζει αυτό το γεγονός.
 
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ:  Ναι έχουμε λάβει τα μέτρα μας.
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:  Δεν θα φτάσει κανείς μέχρι την Αμερικανική Πρεσβεία, όλοι θα σταματήσουν μέχρι την πλατεία Συντάγματος έτσι κύριε Υπουργέ;
 
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ:  Και λίγο πιο μπροστά.
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:  Και λίγο πιο μπροστά.
 
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ:  Σε σχέση προς τα Προπύλαια.
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:  Και βέβαια το μυαλό μας πηγαίνει σε αυτούς του γνωστούς –  άγνωστους που και εσάς σας έχουν ταλαιπωρήσει και εμάς μας έχουν ταλαιπωρήσει και που δεν ξέρουμε από πού θα βγουν και τι θα κάνουνε.
 
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ:  Αυτό θα το αντιμετωπίσουμε αργότερα συστηματικότερα. Σήμερα θα το αντιμετωπίσουμε ως κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:  Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά σήμερα κύριε Υπουργέ.
 
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ:  Ευχαριστώ πολύ κύριε Παπαδάκη.
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:  Την καλημέρα μας.
 
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ:  Καλημέρα σας, γεια σας.            
        

Τελευταίες Αναρτήσεις