Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2008Δελτία Τύπου Ιανουάριος 200825-01-2008: Επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στην Περιφέρεια Κρήτης

25-01-2008: Επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στην Περιφέρεια Κρήτης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
 
ΤΗΛ: 210 6977505
 
 
 
 
Αθήνα, 25 Ιανουαρίου  2008
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης μετέβη χθες, (24-01-2008), στην Περιφέρεια της Κρήτης, όπου μαζί με τον Υπαρχηγό του Σώματος, Αντιστράτηγο κ. Στυλιανό Σύρο επισκέφθηκε στο ΠΑ.Γ.Ν. Ηρακλείου τον νοσηλευόμενο ειδικό φρουρό Στάθη Λαζαρίδη και ενημερώθηκε λεπτομερώς από την Διοίκηση του Νοσοκομείου και τους θεράποντες ιατρούς, τους οποίους ευχαρίστησε εκ μέρους της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την καλή εξέλιξη της υγείας του η οποία χαρακτηρίζεται «σταθερή και αργά – αργά βελτιούμενη».
 
Στη συνέχεια, συνοδευόμενος και πάλι από τον κ. Υπαρχηγό μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου όπου προήδρευσε σύσκεψης στην οποία συζητήθηκαν διάφορα υπηρεσιακά θέματα.
 
Ακολούθως, ο κ. Αρχηγός μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνης όπου προήδρευσε διευρυμένης σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο Υπαρχηγός του Σώματος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, οι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί καθώς και οι Διοικητές των δυνάμεων, που συμμετέχουν στην αστυνομική επιχείρηση που διεξάγεται στην περιοχή.
    
Κατά τη διάρκεια της συσκέψεως, έγινε αποτίμηση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων των αστυνομικών δράσεων που εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συζητήθηκαν οι μελλοντικές αστυνομικές δράσεις που πρόκειται να αναπτυχθούν τόσο στην περιοχή του Νομού Ρεθύμνης όσο και σε άλλες περιοχές της Κρήτης και δόθηκαν εντολές και κατευθύνσεις για διάφορα ζητήματα υπηρεσιακού ενδιαφέροντος.  
 
Ο κ. Αρχηγός αναφερόμενος στα αποτελέσματα της επιχείρησης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθόσον επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχαν τεθεί εξ αρχής. Παράλληλα, συνεχάρη τον Υπαρχηγό του Σώματος καθώς και όλους τους αξιωματικούς που συντόνιζαν την επιχείρηση, τους Διοικητές των δυνάμεων και όλους τους αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις και μετέφερε τις ευχαριστίες της Πολιτικής Ηγεσίας του Σώματος προς αυτούς, σε αναγνώριση του υψηλού επιπέδου επαγγελματισμού που επέδειξαν στις εξιχνιάσεις των υποθέσεων και γενικά στο πλαίσιο της επιχειρησιακής τους δράσης.
 
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Αρχηγός προέβη σε δηλώσεις και απάντησε σε ερωτήσεις εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Στο περιθώριο της συζήτησής του με τους δημοσιογράφους ο κ. Αρχηγός τόνισε ιδιαιτέρως την πρόθεση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος για ενδυνάμωση και παγίωση της αστυνομικής παρουσίας σε όλες τις περιοχές της Κρήτης, εξήρε τη στάση και την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας στην προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας και επεσήμανε το κόστος της επιχείρησης το οποίο, σε ότι αφορά το οικονομικό μόνο μέρος ανέρχεται σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις σε 1.394.000 ευρώ.
 
 
Δείτε τη δήλωση του κ. Αρχηγού καθώς και απαντήσεις σε ερωτήματα δημοσιογράφων.

Τελευταίες Αναρτήσεις