Τε 27 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200624-09-2006: Ομιλία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στα εγκαίνια του νέου κτιρίου των Αστυνομικών Υπηρεσιών Χολαργού(23-09-2006)

24-09-2006: Ομιλία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στα εγκαίνια του νέου κτιρίου των Αστυνομικών Υπηρεσιών Χολαργού(23-09-2006)

Αιδεσιμολογιότατοι, κύριε Δήμαρχε, κύριε Γενικέ του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, Αρχηγέ, Στρατηγοί, ανώτεροι Αξιωματικοί, κύριε Διοικητά της Ανατολικής Αττικής, κύριε Διοικητά του Αστυνομικού Τμήματος, γυναίκες και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετείτε στο Αστυνομικό Τμήμα Χολαργού και στο Τμήμα Ασφαλείας,
 
Χαιρετίζω αυτή την εκδήλωση των εγκαινίων του Αστυνομικού Τμήματος. Θέλω να συμμεριστείτε τη συγκίνησή μου, γιατί έτσι απλά και ανθρώπινα το έφερε ο καλός Θεός και η τύχη να εγκαινιάζω εγώ, ως Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, το Τμήμα της πόλης που μεγάλωσα, γνώρισα τους φίλους, διατηρώ τους φίλους, αγαπώ τους συμπολίτες μου. Βλέπω τον κόσμο από αυτό το ύψωμα του Χολαργού και τον βλέπω με μια γραμμή σκέψεως όπως την υπαγορεύει, Αιδεσιμολογιώτατοι, ο Απόστολος Παύλος στην προς Τίτο επιστολή του που ακούσαμε προηγουμένως. Είναι συγκλονιστικό, σαν να συνέγραφε ημερήσια διαταγή για την Αστυνομία και λέει: «συναντάται το έλεος και η δικαιοσύνη με την ειρήνη και την αλήθεια». Δεν είναι αυτό ο απόλυτος προορισμός της Αστυνομίας και του Αστυνομικού Τμήματος που εγκαινιάζουμε; Το τιμώ, το τηρώ, το θαυμάζω.
 
Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την Ελληνική Αστυνομία και αναφέρομαι σ΄ αυτήν. Σήμερα, έπειτα από 35 ημέρες κοπιώδους προσπάθειας, θα έλεγα με τα μεταφυσικά μου και προσευχής, μας αξίωσε ο Θεός να βρούμε την εικόνα της Έλωνας. Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία. Συγχαρητήρια             (ενν. στην Αστυνομία) και ευγνωμοσύνη προς τον Θεό. Επειδή κάνω δύο ή τρεις αναφορές στην Εκκλησία μας και στον Θεό, θέλω να σας πω ότι για την Ελληνική Αστυνομία η επίκληση του Θεού κι όχι η οικειοποίηση, η επίκληση της ανώτερης δύναμης, είναι πηγή δυνάμεως. Μου έχει κάνει εντύπωση και το ανακοινώνω, συγχαίροντας εκείνους τους οποίους αφορά η αναφορά μου. Σε όλα τα Γραφεία της Ελληνικής Αστυνομίας και στο Αστυνομικό Τμήμα Χολαργού, αλλά  και των Αξιωματικών μου, μου έχει κάνει εντύπωση ότι υπάρχει πίσω από τον Αξιωματικό ένα εικόνισμα. Σημασιολογείστε το μόνοι σας.
 
Θέλω να πω απλά και όσο γίνεται πιο αυτοπροσδιοριστικά ότι είμαστε του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη και του Μακρυγιάννη παιδιά, γενιά και παιδιά. Και θέλουμε ένα σύστημα αξιών να το κρατήσουμε. Δε θέλουμε να το επιβάλλουμε σε κανένα. Θέλουμε απλά να το κρατήσουμε για τα παιδιά μας και για τα εγγόνια μας. Είναι το σήμα. Είναι το πιστεύω μιας κοινωνικής αλληλεγγύης, μιας φιλανθρωπίας, μιας αφοσίωσης στο καλό με έναν λόγο. Αυτό πράττουμε.
 
Σήμερα, η λογική των γεγονότων μας υποχρεώνει να δεχτούμε ότι μετά από τις επίμονες προσπάθειες του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, όλων των παρατάξεων εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο (εγώ ήμουν αποδέκτης) και ο Αρχηγός και ο προηγούμενος Αρχηγός και οι αρμόδιοι Στρατηγοί του κτιριολογικού επίμονα, οι άνθρωποι κινούν τα πάντα, πίεσαν και ανταποκριθήκαμε με τη βοήθεια του Θεού. Να έχουμε αυτό το κόσμημα, να το προσφέρουμε στους πολίτες του Χολαργού και να τελεί το κατάστημα αυτό σε αντιστοιχία και προς το φιλήσυχο και προς το ειρηνικό των πολιτών και της κοινωνίας του Χολαργού. Θερμά συγχαρητήρια προς την επιμονή του Δημάρχου του Δημήτρη του Νικολάου και των Δημοτικών Συμβούλων και χαίρομαι, χαιρετίζω και συμμερίζομαι γιατί έχω ζήσει την ένταση και την αγωνία, την ικανοποίησή τους για την πραγμάτωση του σκοπού. Και λέω για όλες τις συνοικίες των Αθηνών και για το Νέο Ψυχικό συγκεκριμένα: Όλα τα κτίρια θα τα φτιάξουμε ανάλογα και αντίστοιχα προς τον πολιτισμό της κοινωνίας, της Αθήνας, της Ελλάδος. Είναι ένα πρόγραμμα που το αναλαμβάνουμε και να το υπηρετήσουμε, να το εκτελέσουμε τάχιστα. Θέλω συνεργασία. Με τους Αξιωματικούς Διοικητές, με τους Δημάρχους, με τους πολίτες. Η τελευταία παρατήρησή μου.
 
Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συμπολίτες, έχουμε λόγους να είμαστε υπερήφανοι για την Ελληνική Αστυνομία σήμερα. Κι εγώ προσωπικά έχω λόγους να είμαι υπερήφανος. Δεν προσέφερα τίποτα, αλλά ισχυρίζομαι ότι εξάγω μια ηθική ουσία που ζητώ να εφαρμοστεί από όλους τους Αξιωματικούς, και άντρες και γυναίκες, των Σωμάτων Ασφαλείας και τους ζητώ και επιτυγχάνεται να μην είναι άνθρωποι της αγγαρίας, αλλά της αποστολής και του καθήκοντος. Αυτή τη στιγμή, αγαπητοί Χολαργιώτες, σας λέω ότι χιλιάδες, όλοι, από τον Αρχηγό μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο, πολιτικό υπάλληλο και οπλίτη και συνοριοφύλακα και ειδικό φρουρό, όλοι αγωνίζονται για να παράσχουν απλόχερα το αγαθό στους πολίτες που λέγεται ασφάλεια, ησυχία, δημοκρατική ευνομία. Είμαι υπερήφανος λοιπόν, έχει κινήσει η μηχανή μας. Έχω συμβάλει και εγώ, μόνον να αναδείξω τις αρετές των χιλιάδων ανδρών και γυναικών των Σωμάτων Ασφαλείας. Αναδεικνύονται οι αρετές και παράγουν αποτελέσματα, αποτελέσματα που τα αφιερώνουνε στην ελληνική κοινωνία και στη δημοκρατία αυτού του τόπου.
 
Σας ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι καλορίζικο το Τμήμα Τάξεως και το Τμήμα Ασφαλείας. Να είναι μια πλατειά αγκαλιά. Να εξυπηρετεί τους πολίτες.
 
Ευχαριστώ θερμά. Ευχαριστώ.

Τελευταίες Αναρτήσεις