Δε 29 Μαΐου 23

24-03-2008: Ανακοίνωση Α.Δ. Ηλείας

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΙΑΣ
 
 
Πύργος, 24-03-2008
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Κατά τη διάρκεια της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, σήμερα (24-03-2008) και ενώ εκφωνούσε την ομιλία του ο Πρόεδρος της Κινεζικής Οργανωτικής Επιτροπής κ. Liu Qi, τρεις (3) αλλοδαποί δημοσιογράφοι, Γαλλικής υπηκοότητας, οι οποίοι βρίσκονταν στον ειδικό χώρο παραμονής των διαπιστευμένων δημοσιογράφων φέροντας και οι ίδιοι τις απαραίτητες ειδικές κάρτες διαπίστευσης, επιχείρησαν να εμφανίσουν μικρών διαστάσεων ύφασμα που απεικόνιζε παραποιημένους τους ολυμπιακούς κύκλους. Ένας από αυτούς, μάλιστα, επιχείρησε να προσεγγίσει το βήμα του ομιλητή κινούμενος μέσω του χώρου στον οποίο ήταν παρατεταγμένη η μπάντα του Δήμου Αθηναίων.
 
Με άμεση παρέμβαση της αστυνομικής δύναμης, οι ανωτέρω αλλοδαποί απομακρύνθηκαν από τον χώρο της τελετής, η οποία συνεχίστηκε κανονικά χωρίς διακοπή και οδηγήθηκαν στην αρμόδια αστυνομική Υπηρεσία. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του άρθρου 361Α του Ποινικού Κώδικα (απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση) και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
 
Επίσης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας έξι (6) ακόμη άτομα, τα οποία μετά την εξακρίβωση των στοιχείων της ταυτότητάς τους, αφέθησαν ελεύθερα. 
 

Τελευταίες Αναρτήσεις