Κυ 1 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200624-03-2006: Συνέντευξη Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Βύρωνα Πολύδωρα στην εκπομπή του ΑΝΤ-1 «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ»

24-03-2006: Συνέντευξη Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Βύρωνα Πολύδωρα στην εκπομπή του ΑΝΤ-1 «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ»

-στο δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη-

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                           

                                                                                                  Αθήνα, 24-3-2006

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μας κάνει την τιμή και μέσα στο βαρύ και φορτωμένο πρόγραμμα του θα μας πει δυο λόγια  για το θέμα ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως ο κ. Βύρωνας  Πολύδωρας. Κύριε Υπουργέ, καλημέρα σας.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ:  Καλημέρα σας κ. Παπαδάκη.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Χαρά μας που σας έχουμε κοντά μας.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Ευχαριστώ πολύ.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ξέρω ότι είναι βαρύ και φορτωμένο το πρόγραμμα σας. Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο πάρα – πάρα πολύ δύσκολο έργο σας, κ. Υπουργέ. Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ:  Ευχαριστώ πολύ.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Πάρα πολύ δύσκολο έργο με τα όσα συμβαίνουν γύρω μας και εύχομαι να πάνε καλά όλες οι προσπάθειες σας.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Ευχαριστώ. Την καλημέρα μου και σε όλους τους συνομιλητές.
Μ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Καλημέρα κ. Υπουργέ. Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης …
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Η πρώτη και πετυχημένη θα λέγαμε προσπάθεια.
Μ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Ναι, η πρώτη και πετυχημένη προσπάθεια και θα ήθελα να πω στον κ. Πολύδωρα ο οποίος πραγματικά είχε και μια ανθρώπινη στιγμή χθες, βρισκόταν με τον συνάδελφο του τον κ. Παπαληγούρα, είχε μια συνάντηση και ξαφνικά όταν του το είπαν σύμφωνα με μάρτυρες συναδέλφους που ήταν εκεί τρόμαξε, έγινε άσπρος.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τώρα ξέρετε ποιος σας τα λέει αυτά κ. Πολύδωρα. Δεν ξέρω για τον Βησσαρίωνα στη Φθιώτιδα, αλλά ο Γεωργίου δεν πρόκειται να αγιάσει ποτέ.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Να΄ναι καλά.
Μ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Τρόμαξε ο Υπουργός και βεβαίως πήγε και έκανε αυτά που έπρεπε να κάνουν και πήγε καλά τελικά όλη αυτή η ιστορία.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τι υπόθεση είναι αυτή κ. Υπουργέ;
κ. ΣΟΡΟΣ: Και προχθές είχαμε σύλληψη κακοποιών επίσης, μη το ξεχνάμε. Μεγάλη επιχείρηση «Αρετή».
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και θα συνεχιστούν αυτές οι κινητοποιήσεις για να μη σας κατηγορούν ότι είναι για τις εντυπώσεις. Αυτή η επιχείρηση που έγινε προχθές λέμε.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Εγώ έχω να σημειώσω τα εξής χαρακτηριστικά. Ότι η επιχείρηση εστέφθη υπό επιτυχίας και έλαβε χώρα με έναν απόλυτο επαγγελματισμό και στα τρία επίπεδα διοικήσεως, δηλαδή στο σχεδιαστικό – επιτελικό, στο επίπεδο της διαχείρισης κρίσεων και στο επιχειρησιακό. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος διότι έπρεπε να αξιοποιηθεί όλη η τεχνογνωσία που είχαμε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να επιτευχθούν οι στόχοι που ήταν να μη πάθει ανθρώπινη ζωή ή άνθρωπος το παραμικρό.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Εμείς θα διαφωνήσουμε με εκείνους οι οποίοι λένε ότι πολύ κακό για το τίποτα αφού 2 ψεύτικα πιστόλια ήταν. Δεν ξέραμε αν τα πιστόλια ήταν ψεύτικα κατ` αρχήν. Αν ήταν αληθινά τα πιστόλια;
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Νομίζω ότι το πόρισμα της βαλιστικής θα πει ότι ήταν αεροβόλο δυνάμενο να προκαλέσει βλάβη.
Μ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Το ένα από τα δυο.
Μ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ: Το ένα. Το άλλο ήταν ψεύτικο.
κ. ΣΟΡΟΣ:  Και ο ίδιος θα μπορούσε μόνος του χωρίς πιστόλι. Ο ίδιος θα μπορούσε.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Δεν ξέρω αν ο κ. Γεωργίου ενημέρωσε τους τηλεθεατές μας ότι έφερε και μαχαίρι.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Είχε και μαχαίρι.
κ. ΣΟΡΟΣ: Ήταν σωματώδης. Πάνω απ΄ όλα άρρωστος κ. Πολύδωρα.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Να σημειώσουμε και ένα τρίτο, ότι ήταν απρόβλεπτος εξ ορισμού από την πρώτη στιγμή.
Μ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Σ` αυτό θα συμφωνήσω κι εγώ.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Η μεγαλύτερη δυσκολία των διαπραγματευτών μας ήταν ότι δεν μπορούσαν να βρουν το τι θέλει.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μια ώρα μίλαγε μαζί του ο κ. Γεωργίου.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ:  Εκτός από το αφηρημένο ή το γενικό της δημοσιότητας που ήταν ευανάγνωστο, το θέμα της δημοσιότητας ήταν αμέσως διαγνωσμένο, στη συνέχεια για να μπορούν οι διαπραγματευτές να αναπτύξουν τα περιθώρια τους εχρειάζοντο το τι θέλει και δεν το έμαθαν ποτέ.
Μ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Διότι δεν λειτουργούσε κ. Υπουργέ με λογική.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Ναι.
Μ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Μιλούσα εγώ μια ώρα μαζί του και βεβαίως υπήρχαν και οι διαπραγματευτές της Αστυνομίας, ήταν πολύ δύσκολο έργο, διότι μιλούσαν με έναν άρρωστο άνθρωπο ο οποίος δεν είχε …
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Το άλλο ποιο ήταν; Το άλλο ήταν ότι ο άνθρωπος εκείνος ήταν σε κατάσταση που έπειθε οποιονδήποτε ότι δύναται να εκραγεί.
Μ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Ναι.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ανά πάσα στιγμή.
Μ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Ανά πάσα στιγμή.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Ήταν σε ετοιμότητα να εκραγεί και στην έκρηξη θα διαπράξει κακό. Είχε λοιπόν τις δυσκολίες. Δεν θέλω να κάνω τον αστυνόμο, εγώ εξέφρασα τη ευαρέσκεια μου προς τους αξιωματικούς μου και το αποτέλεσμα δεν θέλω να το υποτιμήσω. Ήταν μια επιχείρηση πολύ δύσκολη με άριστο αποτέλεσμα.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Όντως. Και ξέρετε, ακόμα κι εγώ πρόλαβα πρώτος, που έχουμε ασκήσει δριμύτατη κριτική και θα ασκήσουμε και πάλι …
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Βέβαια.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και ουαί και αλίμονο αν δεν ασκούμε κριτική, αυτή είναι  η δουλειά μας κ. Υπουργέ. Έτσι δεν είναι;
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ:  Φυσικά. Μάλιστα εγώ την κριτική την υποδέχομαι ως ξυπνητήρι.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Έτσι. Και έτσι λειτουργούμε.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Δηλαδή μη κοιμόμαστε.
κ. ΣΟΡΟΣ: Κύριε Παπαδάκη, να μη τιμωρηθεί όμως.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ο άνθρωπος αυτός;
κ. ΣΟΡΟΣ: Να μη τιμωρηθεί. Κύριε Υπουργέ, ο Σόρος ο ψυχίατρος είμαι. Καλημέρα σας.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Σας ξέρω και σας εκτιμώ.
κ. ΣΟΡΟΣ: Κι εγώ κ. Υπουργέ, πιστέψτε με ιδιαίτερα. Θέλω να σας πω ότι αυτός είναι ένας άρρωστος άνθρωπος. Δεν θέλω τώρα να περάσω το συναισθηματικό κομμάτι, αλλά να μην τιμωρηθεί σαν …
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Θα πρέπει να σας πω ότι όλα αυτά προβλέπονται στο νόμο. Εγώ είμαι δικηγόρος. Να πάτε να καταθέσετε ως μάρτυρας στο δικαστήριο. Το δικαστήριο κρίνει και λαμβάνει υπόψη του τις διαβαθμίσεις του καταλογισμού. 
κ. ΣΟΡΟΣ: Αν μου το ζητήσουν θα πάω.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και κάτι άλλο κ. Υπουργέ. Πότε ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία για τις προθέσεις αυτού του ανθρώπου;
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ:  Όχι για τις προθέσεις. Όλο το επεισόδιο το μάθαμε στη 1 η ώρα και κάτι.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Πριν δεν είχατε ενημέρωση;
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Όχι.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Έχουμε μια μαρτυρία της δημοσιογράφου του Κανάλι 9, που μας λέει ότι όταν ενημερώθηκε για τις προθέσεις αυτού του ανθρώπου επικοινώνησε … Με ποιους επικοινωνήσατε;
Γ. ΜΠΙΤΑΚΟΥ: Με το Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Επικοινώνησε με το Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας.
Γ. ΜΠΙΤΑΚΟΥ: 12.30 περίπου, εκεί.
Μ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ: 12.30. Μια ώρα νωρίτερα.
Γ. ΜΠΙΤΑΚΟΥ: Βέβαια εμείς Υπουργέ πήραμε τηλέφωνο για να διαπιστώσουμε αν είναι αλήθεια αυτό που ακούσαμε, ότι κάποιος είναι εκεί, επρόκειτο να πάει εκεί, δεν ήταν όλα πολύ ξεκάθαρα. 
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ:  Η δημοσιογράφος από το Κανάλι 9 είστε;
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μάλιστα.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Πληροφορήθηκα. Εκτιμώ πάρα πολύ την αντίδραση σας. Όσον αφορά το χρόνο για το ημίωρο αυτό τι έγινε, δεν είμαι σε θέση να σας δώσω λεπτομέρειες, δεν ξέρω. Εμείς λάβαμε γνώση, εγώ ως Υπουργός και ο Αρχηγός, λάβαμε γνώση στη σύσκεψη που ήμαστε με τον Αναστάση Παπαληγούρα και διακόψαμε τη σύσκεψη και προχωρήσαμε στην ανάληψη δράσεως. Αλλά εκτιμώ την αντίδραση της δημοσιογράφου – πληροφορήθηκα, δεν θέλω να σας πω λεπτομέρειες, ίσως τις είπε η ίδια – ότι ήταν πολύ καλή η αντίδραση.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αυτό ακριβώς της είπαμε κι εμείς και επαινέσαμε …
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Και θέλω να σημειώσω και κάτι άλλο. Ευχαριστώ και τα κανάλια, διότι σε ένα σύστημα επικοινωνίας που είχαμε με τα κανάλια τους είπαμε αυτό το σαφές ότι ο στόχος του κακοποιού εντός ή εκτός εισαγωγικών είναι η δημοσιότητα και δεν πρέπει να του την παράσχουμε.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ήταν πάρα πολύ καλό αυτό. Πάρα πολύ καλό. Ευτυχώς πειθαρχήσαμε όλοι.
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Εν πάση περιπτώσει να καταθέσω κάτι. Η παιδεία του κ. Βύρωνα Πολύδωρα είναι καλός οδηγός για τα θέμα της ΕΛΑΣ.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ:  Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ούτε ο κ. Καρατζαφέρης πρόκειται να αγιάσει γιατί και από αυτόν έχετε ακούσει τα χίλια μύρια. `Aρα από δύο ανθρώπους σε διαφορετικούς χώρους, ο ένας στο χώρο της ενημέρωσης και ο άλλος στο χώρο της πολιτικής, πολιτικός σας αντίπαλος, λένε καλά λόγια για εσάς.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Θέλω να σημειώσω κάτι γι΄ αυτό που είπε ο Γιώργος ο Καρατζαφέρης, ότι έχω και μια εσωτερική αποστολή που λέει ο λόγος κ. Γεωργίου και κ. Παπαδάκη να σταθώ συνήγορος όχι εξ επαγγέλματος αλλά κατά συνείδησιν προς το εξαιρετικό επίπεδο των αξιωματικών και υπαλλήλων της Αστυνομίας. Είναι εξαιρετικής επιστημοσύνης, επαγγελματισμού και παιδείας.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε Υπουργέ, εμείς θα είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και θα πούμε καλά λόγια όταν φροντίσετε και αυτό το θέμα της εγκληματικότητας που έχουμε και ποιοτική έξαρση αν θέλετε, όπου για ψύλλου πήδημα …
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Τεράστιο το έργο. Μη συνεχίζετε, είμαστε στην αρχή.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τώρα αυτή τη στιγμή μαθαίνω ότι συνελήφθησαν ανήλικοι που έκλεβαν ανήλικους μας λέει ο αστυνομικός μας συντάκτης.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Εντός εισαγωγικών.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ακριβώς.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Και ξέρουμε και τις αιτίες και έχουμε ειδικό πρόγραμμα να τους εξουδετερώσουμε.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Να σας ενημερώσουμε γιατί ίσως να μην πρόλαβαν όση ώρα είμαστε στον αέρα να σας ενημερώσουν. Ο αστυνομικός μας συντάκτης. Να λοιπόν που αστυνομικός συντάκτης ενημερώνει Υπουργό. Ενημέρωσε τον Υπουργό Θεοδόση.
Θ. ΠΑΝΟΥ:  Βεβαίως. Κατ΄ αρχήν την καλημέρα μου στον κ. Πολύδωρα. Ο Θεοδόσης ο Πάνου είμαι κ. Υπουργέ.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Χαίρομαι …
Θ. ΠΑΝΟΥ: Να σας ενημερώσω ότι συνελήφθησαν 2 Αλβανοί, δεν είναι ανήλικοι, είναι ενήλικοι …
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Α, ενήλικοι.
Θ. ΠΑΝΟΥ:  Έχουν κάνει τουλάχιστον 15 ληστείες σε Αθήνα και Νίκαια. Την έστηναν έξω από σχολεία και απειλούσαν τα παιδιά με μαχαίρια. 15 ληστείες…
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τους έπαιρναν τα μπουφάν, τα κινητά.
Μ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ: Το χαρτζιλίκι, τα κινητά.
Θ. ΠΑΝΟΥ: Ακριβώς. 15 ληστείες, σε μαθητές όλες. Ήδη έχουν συλληφθεί, βρίσκονται εδώ στην Ασφάλεια, ανακρίνονται και θα ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις. `Aμεση αντίδραση της Αστυνομίας κ.Υπουργέ.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Ευχαριστώ πολύ και σας μεταφέρω και τους χαιρετισμούς από τον Αρχηγό τον κ. Δημοσχάκη, ο οποίος ήρθε για την ενημέρωση.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Σας ευχαριστούμε κ. Υπουργέ, την καλημέρα μας.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ:  Ευχαριστώ. Καλημέρα.
Μ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ: Να΄ στε καλά.

Τελευταίες Αναρτήσεις