Τε 1 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200623-06-2006: Δήλωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεωςκ. Βύρωνα Πολύδωρα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου)

23-06-2006: Δήλωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεωςκ. Βύρωνα Πολύδωρα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 23/6/2006

 

 

«…Πόλεμος συνεχής και ασυνθηκολόγητος. Χωρίς έλεος για τους εμπόρους…».

Η Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, δεν προσφέρεται για ευχολόγια ούτε για ηχηρές διακηρύξεις. Η μέρα αυτή απαιτεί περισυλλογή και συλλογική αυτοκριτική πάνω στις αιτίες ενός προβλήματος που απειλεί το πιο ζωντανό και δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας, τη νεολαία. Προπαντός όμως απαιτεί αποφάσεις και πολιτικές.

Η καταπολέμηση αυτής της μάστιγας απαιτεί πολιτικό θάρρος και κοινωνική αλληλεγγύη. Αποφασιστικότητα για τον εντοπισμό και την τιμωρία των εμπόρων του θανάτου, αλληλεγγύη για την υποστήριξη των θυμάτων στο δύσκολο αγώνα τους για επιστροφή στη ζωή, για έξοδο από τον αποκλεισμό και την απομόνωση.

Για εμάς στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, ο αγώνας εναντίον των ναρκωτικών είναι διαρκής και ασυνθηκολόγητος. Χωρίς «έλεος» για τους εμπόρους!

Καλώ όλο το προσωπικό να εξακολουθήσει τον αγώνα αυτόν με αποφασιστικότητα και ευαισθησία. Πιστό στους ορισμούς του «κοινωνικού συμβολαίου». Προασπιζόμενο το «καλό» απέναντι στο «κακό», τον πολίτη προ της κινδυνώδους συμπεριφοράς του κακοποιού, ώστε η άμυνα της κοινωνίας να γίνει πιο αποτελεσματική και τελεσφόρος. Πρέπει να σώσουμε τη νεολαία μας!

 

 

Τελευταίες Αναρτήσεις