Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2008Δελτία Τύπου Ιανουάριος 200823-01-2008: Ανακοίνωση σχετικά με το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 18 ατόμων στο πλαίσιο της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης στην Περιφέρεια...

23-01-2008: Ανακοίνωση σχετικά με το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 18 ατόμων στο πλαίσιο της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης στην Περιφέρεια της Κρήτης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
 

Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δ.Ε.Ε., της Δ.Α.Α. και της Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δέκα οκτώ (18) ατόμων, τα οποία, όπως προέκυψε από το προανακριτικό υλικό, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων των ευρημάτων, συμμετείχαν σε οργανωμένη εγκληματική ομάδα. Στην δράση της, περιλαμβάνεται και η ένοπλη ενέδρα της 5ης Νοεμβρίου 2007, στον οικισμό Ζωνιανά, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών (3) Ειδικών Φρουρών (ο ένας νοσηλεύεται ακόμη στο ΠΑΓΝ Ηρακλείου).
 
Ειδικότερα:
 
  Επτά (7), από τα άτομα αυτά, κατηγορούνται για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα και επίθεση κατά της αστυνομικής δύναμης.
  Εννέα (9) κατηγορούνται για συμμετοχή στην ευρύτερη εγκληματική ομάδα, που με διαφοροποιημένη κατά περίπτωση σύνθεση, έχει διαπράξει σωρεία κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικημάτων (διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κ.λπ.)
  Δύο (2) κατηγορούνται για διάπραξη πράξης πλημμεληματικού χαρακτήρα (πλαστογραφία).
 
 
 
Από το σύνολο των 18 ατόμων:
 
  Έξι (6), οι οποίοι είχαν προσαχθεί χθες (22-1-2008) στην Α.Δ. Ρεθύμνης από την ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου, συνελήφθησαν και με τη σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν σε λίγη ώρα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.
  Έξι (6), προσήχθησαν χθες στην ίδια Αστυνομική Διεύθυνση από διάφορα Σωφρονιστικά Καταστήματα, όπου βρίσκονται προφυλακισμένοι για συμμετοχή σε άλλες κακουργηματικού χαρακτήρα δραστηριότητες της εγκληματικής ομάδας στην περιοχή του νομού Ηρακλείου (απόπειρες ανθρωποκτονίας, ληστείες, κλοπές Α.Τ.Μ., κ.λπ.), εξετάστηκαν στα πλαίσια της προανάκρισης και στη συνέχεια οδηγήθηκαν και παραδόθηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα στα αντίστοιχα Σωφρονιστικά Καταστήματα.
   Σε βάρος δύο (2) ατόμων, έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμετοχή στην ως άνω παράνομη δραστηριότητα της εγκληματικής ομάδας στην περιοχή του Ηρακλείου και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Για τον λόγο αυτό δεν προσήχθησαν.
   Δύο (2), κατηγορούνται για πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξη και δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.
   Δύο (2) αναζητούνται.
 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ.:210 6977505
Fax:210 6929764
e-mail:elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις