Κυ 1 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2008Δελτία Τύπου Μάρτιος 200821-03-2008: Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την επέτειο της 25 ης Μαρτίου

21-03-2008: Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την επέτειο της 25 ης Μαρτίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΑΡΧΗΓΟΣ
 
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2008
 
Η 25η Μαρτίου, αποτελεί ημέρα σύμβολο για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Είναι ημέρα διπλής γιορτής, διπλής χαράς, της Χριστιανοσύνης και του Ελληνισμού, της Ορθοδοξίας και της Ελευθερίας, ορόσημο στην ιστορία μας και στην ιστορία του Ελληνισμού. Γιορτή που υπενθυμίζει το δρόμο της τιμής και της υπέρτατης θυσίας: της θυσίας για την ελευθερία.
 
Το μήνυμα της εθνικής παλιγγενεσίας παραμένει πάντα επίκαιρο, συνεχίζει να οδηγεί  τα βήματά μας αλλά και να μας θυμίζει το χρέος μας. Χρέος τιμής και ευθύνης προς όλους όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία. Μνήμονες και όχι επιλήσμονες αυτού του μηνύματος ας συλλογιστούμε την σημασία που έχει.
 
Αιώνες σκλαβιάς, δεν κατάφεραν να  δαμάσουν και να υποδουλώσουν το Ελληνικό πνεύμα και την Ελληνική ψυχή. Ας ατσαλώσουμε και εμείς τη δική μας ψυχή και το πνεύμα μας έτοιμοι να ανταποκριθούμε στο καθήκον μας για προάσπιση των αξιών και των ιδανικών που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.
 
Η Ελληνική Αστυνομία θεματοφύλακας και τιμητής των παραδόσεων του έθνους, στέκεται με σεβασμό απέναντι σε όλους εκείνους που έκαναν το όραμα γενεών για ελευθερία πραγματικότητα. Εμπνεόμαστε από αυτούς και εμφορούμαστε από τα ιδανικά και τις αξίες που μας κληροδότησαν με την θυσία τους και τον αγώνα τους. Κυρίως όμως, μας υπενθυμίζουν την ιερή υποχρέωση που βαρύνει, ιδίως, όσους υπηρετούμε στην Ελληνική Αστυνομία, να διαφυλάττουμε την Ένδοξη Πατρίδα μας, ισχυρή, ελεύθερη, ανεξάρτητη, ακέραιη.
 
Ο ΑΡΧΗΓΟΣ
 
Βασίλειος Τσιατούρας
Αντιστράτηγος

Τελευταίες Αναρτήσεις