Τε 27 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2008Δελτία Τύπου Ιανουάριος 200821-01-2008: Δελτίο Τύπου για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Υφυπουργού Εσωτερικών για θέματα οδικής ασφάλειας

21-01-2008: Δελτίο Τύπου για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Υφυπουργού Εσωτερικών για θέματα οδικής ασφάλειας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΛ: 210 6977505
 
 
 
 
Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2008
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα (21-1-2008), στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σύσκεψη για θέματα οδικής ασφάλειας, υπό την προεδρία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη και τη συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Εσωτερικών κ. Αθανάσιου Ανδρεουλάκου και Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Σίμου Σιμόπουλου.
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης Υποστράτηγος Στέφανος Σκότης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, και εκπρόσωπος του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Σκοπός της σύσκεψης ήταν η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή του προγράμματος «Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας 2006-2010» για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και ο προγραμματισμός νέων δράσεων για την υποστήριξη του προγράμματος αυτού.
Ειδικότερα, κατά τη σύσκεψη : 

  • Επισημάνθηκαν τα θετικά αποτελέσματα της μέχρι σήμερα εφαρμογής των τροποποιημένων διατάξεων του Κ.Ο.Κ. Συγκεκριμένα κατά το 7μηνο εφαρμογής του (Ιούνιος-Δεκέμβριος 2007) σημειώθηκε στην επικράτεια, μείωση του αριθμού των νεκρών από τροχαία ατυχήματα κατά 13% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του έτους 2006 (113 νεκροί λιγότεροι).Στην Αττική, για το ίδιο χρονικό διάστημα, σημειώθηκε μείωση του αντίστοιχου αριθμού νεκρών από τροχαία ατυχήματα κατά 17% (40 νεκροί λιγότεροι).
  • Συζητήθηκαν, θέματα συντονισμού των δράσεων, σε όλα τα επίπεδα καθώς και ζητήματα διυπηρεσιακής συνεργασίας μεταξύ των συναρμοδίων φορέων, για την επίτευξη θετικότερων αποτελεσμάτων.
  • Συμφωνήθηκαν:
·      Η πραγματοποίηση, σε μηνιαία βάση, συναντήσεων μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων για την αξιολόγηση των εφαρμοζομένων δράσεων και την έγκαιρη πραγματοποίηση τυχόν αναγκαίων προσαρμογών.
·      Η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων στο αστυνομικό προσωπικό με στόχο την αρτιότερη παρουσίαση θεμάτων κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές.
·      Η εκπόνηση μελέτης, σχετικά με τα αίτια που συμβάλλουν στην τέλεση τροχαίων ατυχημάτων.
·      Η ανάλυση στατιστικών δεδομένων και η αξιοποίηση των σχετικών συμπερασμάτων, στην επίτευξη του Στρατηγικού στόχου της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων.
 
 

Τελευταίες Αναρτήσεις