Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200720-12-2007: Ολοκληρώθηκε σήμερα η επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αλβανία (19,20-12-2007)

20-12-2007: Ολοκληρώθηκε σήμερα η επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αλβανία (19,20-12-2007)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
 
ΤΗΛ: 210 6977505

 

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ολοκληρώθηκε σήμερα (20-12-2007) η διήμερη επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Αναστάσιου Δημοσχάκη στα Τίρανα, όπου βρέθηκε, συνοδεία υπηρεσιακών παραγόντων, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση του ομολόγου του Αρχηγού της Αλβανικής Αστυνομίας κ. Ahmet Prenci.
 
Οι δύο Αρχηγοί συνεργάστηκαν για θέματα κοινού αστυνομικού ενδιαφέροντος όπως η παράνομη μετανάστευση, το οργανωμένο έγκλημα, η διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, η εκμετάλλευση και εμπορία ανθρώπων, η καθημερινή εγκληματικότητα, τα κλαπέντα οχήματα και η απόδοση αυτών στους ιδιοκτήτες τους.
 
Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας επαναβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας των δύο Αστυνομιών, που έχει αναπτυχθεί ιδιαιτέρως τα δύο τελευταία χρόνια, τονίστηκε η ανάγκη συνέχισης και περαιτέρω ενδυνάμωσής της, έγινε αποτίμηση των μέχρι τώρα δράσεων και ταυτόχρονων επιχειρήσεων, όπως συναποφασίστηκαν πριν από ένα χρόνο.
 
Μάλιστα, στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, συμφωνήθηκε και πάλι η Ελληνική Αστυνομία να συνεχίσει να παρέχει μετεκπαίδευση στο προσωπικό της Αλβανικής Αστυνομίας, σε αντικείμενα ενδιαφέροντός της.
 
Συναποφασίστηκε η επίσπευση της διαδικασίας για υιοθέτηση του κοινού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, που θα ενισχύσει την ήδη υπάρχουσα Συμφωνία Αστυνομικής Συνεργασίας (άρθρο 9) και που θα υπογραφεί από τους Υπουργούς Εσωτερικών των δύο χωρών το επόμενο έτος.
 
Στη συνέχεια ο κ. Αρχηγός συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας κ. BUJAR NISHANI, παρουσία του Έλληνα Πρέσβυ στα Τίρανα κ. Κωνσταντίνου Κοκόση, τον οποίο ενημέρωσε λεπτομερώς για το επίπεδο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί την τελευταία διετία με την Αλβανική Αστυνομία, τις προοπτικές και τους τρόπους βελτίωσής της, καθώς και για διάφορα θέματα κοινού αστυνομικού ενδιαφέροντος.

  

Τελευταίες Αναρτήσεις