Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200720-10-2007: Μήνυμα του Υπουργού Εσωτερικών καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλου

20-10-2007: Μήνυμα του Υπουργού Εσωτερικών καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΛ: 210 3393537, 210 3393581
 
 
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2007
 
 
 
Η 20η Οκτωβρίου είναι ημέρα τιμής και ευλάβειας για τον Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Μεγαλομάρτυρα ?γιο Αρτέμιο, αλλά και ημέρα αφιερωμένη στους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους λοιπούς αστυνομικούς, τους ειδικούς φρουρούς, τους συνοριοφύλακες και το πολιτικό προσωπικό, γυναίκες και άνδρες, που είναι επιφορτισμένοι με το μεγάλο και δύσκολο έργο της προστασίας όλων μας. Ο καθιερωμένος εορτασμός της Αστυνομίας δεν αποτελεί μία απλή επετειακή εκδήλωση εθιμοτυπικού χαρακτήρα. Πρόκειται για μια ημέρα αφενός υπόμνησης των υποχρεώσεων της Πολιτείας έναντι του Σώματος και, αφετέρου, σφυρηλάτησης της σχέσης εμπιστοσύνης των ανθρώπων που το υπηρετούν με την κοινωνία. 

Ο βίος, τα πάθη και ιδίως οι αρχές και αξίες του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν ιδιαίτερη σημασία ως προς το καταλυτικό για την κοινωνική συνοχή έργο εκείνων που έχουν αναλάβει να υπηρετήσουν, συχνά με κίνδυνο ζωής, την εμπέδωση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας με πλήρη σεβασμό των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η ακλόνητη πίστη, η ισχυρή θέληση και το άκαμπτο ψυχικό σθένος για ειρήνη, ευνομία και ασφάλεια που διέκριναν τον Αγιο Αρτέμιο συνιστούν διαχρονικό πρότυπο συνέπειας, ευθύνης και ήθους για τον Έλληνα Αστυνομικό αλλά και πηγή άντλησης δύναμης και θάρρους. 

Ο εορτασμός της Ημέρας της Αστυνομίας σηματοδοτεί καταρχήν την αναγνώριση της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πατρίδα μας. Επιπλέον, αποτελεί ευκαιρία ανανέωσης των δεσμεύσεων της Πολιτείας προς την κατεύθυνση της προώθησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του Σώματος. Η αναβάθμιση του κοινωνικού ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας, η εδραίωση της μέγιστης ασφάλειας με πλήρη σεβασμό των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς και η ενδυνάμωση της σχέσης εμπιστοσύνης των αστυνομικών με τους πολίτες συνιστούν πρωταρχικές μας προτεραιότητες. Στο πλαίσιο της νέας σχέσης του αστυνομικού με την κοινωνία, ο Αστυνομικός είναι συμπαραστάτης και σύμμαχος του πολίτη.

Προς την κατεύθυνση αυτή προχωρούμε σταδιακά στην επίλυση των εναπομεινάντων προβλημάτων του προσωπικού της αστυνομίας, τόσο σε θεσμικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Συνεχίζουμε την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και καλύπτουμε σταδιακά τις κενές οργανικές θέσεις Προωθούμε συστηματικά την απαλλαγή των ένστολων από καθήκοντα, τα οποία είναι ξένα προς την αποστολή τους και τους αποσπούν από το πρώτιστο μέλημά τους που είναι η θωράκιση της ασφάλειας των πολιτών και αυξάνουμε τις περιπολίες. Δίνουμε έμφαση στη δια βίου εκπαίδευση των Αστυνομικών και προχωρούμε με γοργούς ρυθμούς στην έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων που αφορούν τους όρους και τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας. Συνεργαζόμαστε με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στην Σώματα Ασφαλείας, οικοδομώντας τη συνεργασία με το προσωπικό, με γνώμονα τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών και την ενίσχυση του κύρους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Αστυνομίας και του Προστάτη της, του Αγίου Αρτεμίου, εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου σε όλους όσους υπηρετούν την Ελληνική Αστυνομία και μοχθούν, με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης, για την ασφάλεια και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στη Χώρα μας και σας εύχομαι χρόνια πολλά και καλή δύναμη.  

Τελευταίες Αναρτήσεις