Σα 30 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΑρχείοΦλωρίδης Αρχείο2-9-2003: Συνέντευξη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιου Φλωρίδη στον τηλεοπτικό σταθμό Al Jazeera

2-9-2003: Συνέντευξη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιου Φλωρίδη στον τηλεοπτικό σταθμό Al Jazeera

AL. JAZEERA CHANNEL

Ρεπορτάζ: Η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004

Συνέντευξη: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ
                  Υπουργός Δημόσιας Τάξης

Παρουσιαστής: HAIDAR ABDUL – HAQ
Δημοσιογράφος: ZIAD CHEHADEH

Παρουσιαστής : «Σε συνέντευξη που έδωσε αποκλειστικά στο κανάλι Al Jazeera, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης στην Ελλάδα Γεώργιος Φλωρίδης, δηλώνει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς κανένα πρόβλημα ασφάλειας και ότι όλα τα μέτρα ασφαλείας βρίσκονται σε σωστό δρόμο και (τα μέτρα) θα εγγυηθούν ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες».

Δημοσιογράφος : «Η ασφάλεια των Oλυμπιακών Aγώνων αποτελεί ύψιστη  προτεραιότητα για τους Έλληνες διοργανωτές, καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη αθλητική και κοινωνική συγκέντρωση στον κόσμο με την συμμετοχή 50.000 ανθρώπων από αθλητές, συνοδούς και δημοσιογράφους.
Ο σχετικός προϋπολογισμός έφθασε τα 600 εκατομμύρια δολάρια και περιέχει την αγορά των πιο σύγχρονων τεχνολογικών συστημάτων ασφαλείας για την προστασία των αθλητών και των επισκεπτών, για την παρακολούθηση περισσότερο από 100 ολυμπιακά κέντρα, καθώς και για την εκπαίδευση 50.000 αστυνομικών που αναλαμβάνουν της υπηρεσίες ασφαλείας κατά την διάρκεια των Αγώνων».

Απόσπασμα δηλώσεων κ. Υπουργού: «Η Ελλάδα περιμένει όλους τους αθλητές από όλο τον κόσμο και η βασική μας δουλειά θα είναι να τους προστατέψουμε από κάθε απειλή.
Αυτή την στιγμή οι δικές μας Υπηρεσίες ασφάλειας εκπαιδεύονται σύμφωνα  με τους πιο σύγχρονους τρόπους για να εμποδίσουμε κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα ασφάλειας που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι Αγώνες».

Δημοσιογράφος : «Αφού το γεγονός είναι παγκόσμιο η Ελληνική Κυβέρνηση συνεργάζεται με πολλές χώρες του κόσμου και τις αραβικές χώρες ακόμα. Ταυτόχρονα, αρνείται την ύπαρξη οποιασδήποτε οργάνωσης περιγράφεται σαν τρομοκρατική εντός των συνόρων της».

Απόσπασμα δηλώσεων κ. Υπουργού:  «Στο επίπεδο της ασφάλειας, συνεργαζόμαστε με Υπηρεσίες απ όλο τον κόσμο και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι δραστηριοποιείται οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση στο Ελληνικό έδαφος.».
«Η ασφάλεια των Αγώνων είναι αποκλειστική υπόθεση και ευθύνη της Ελληνικής Πολιτείας. Συνεργαζόμαστε βέβαια, με όλους, ώστε να διασφαλίσουμε σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας την ασφάλεια των Αγώνων».

Δημοσιογράφος : «Και εξέφρασε ο Υπουργός Γ. Φλωρίδης την χαρά του για την Αραβική συμμετοχή στην Ολυμπιάδα, ελπίζοντας να αποτελεί αυτή η συμμετοχή αφορμή για την ενίσχυση των Ελληνο-Αραβικών σχέσεων».

Απόσπασμα δηλώσεων κ. Υπουργού: «Ευχόμαστε να αποτελέσουν οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες μια ευκαιρία για την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς, όπως ήταν όταν ξεκινούσαν εδώ στην Αθήνα τον περασμένο αιώνα και θα είμαστε έτοιμοι για να υποδεχθούμε τους πάντες τον ερχόμενο Αύγουστο».

Δημοσιογράφος : «Σκόπιμα και ψευδή χαρακτήρισε η Ελληνική Κυβέρνηση τα δημοσιεύματα και τους ισχυρισμούς  του εξωτερικού περί ανικανότητας των Ελληνικών υπηρεσιών ασφάλειας να εγγυηθούν την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, και διαβεβαίωσε ότι τίποτα δεν δείχνει πως υπάρχει οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση στο δικό της έδαφος. Όλοι ελπίζουν να μην αποτελέσει η Αθήνα στόχο για μια τρομοκρατική επίθεση που θα χαλάσει την χαρά του ολυμπισμού το ερχόμενο έτος».

Τελευταίες Αναρτήσεις