Πα 9 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200719-10-2007: Δελτίο Τύπου για την θεατρική παράσταση απο την καλλιτεχνική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

19-10-2007: Δελτίο Τύπου για την θεατρική παράσταση απο την καλλιτεχνική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

     
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΛ: 210 6977505
 
 
 
 
Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2007
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Η καλλιτεχνική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσίασε χθες (18-10-2007), στις 19:30, στο Θέατρο του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή), το έργο του Αλέκου Σακελλάριου «Μανωλάκης ο Βομβιστής», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κατράνη.
 
Η θεατρική παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων εορτασμού της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.
 
Την παράσταση παρακολούθησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Χρήστος Δρακόπουλος, καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί, προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και πλήθος κόσμου.
 
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου είπε:
 
« Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα μέλη της θεατρικής ομάδας για το θαυμάσιο τρόπο που παρουσίασαν απόψε το εξαιρετικό έργο του αξέχαστου Αλέκου Σακελλάριου και μας χάρισαν ένα πηγαίο γέλιο. Ήταν στιγμές που σκεφτόμουν αν ήταν ερασιτέχνες ή επαγγελματίες και γι’ αυτό τους συγχαίρω θερμότατα.
 
Θέλω να συγχαρώ επίσης, και να ευχαριστήσω, τον Γιάννη Κατράνη για τον εξαιρετικό τρόπο με τον οποίο σκηνοθέτησε και δίδαξε αυτό το έργο στα νέα παιδιά και μπόρεσαν έτσι, να μας χαρίσουν απόψε μια αξέχαστη καλλιτεχνική βραδιά. Θέλω επίσης, να τον ευχαριστήσω για την ανιδιοτελή προσφορά του προς την Ελληνική Αστυνομία.
 
Επίσης, να ευχαριστήσω την κυρία Σακελλάριου για την προσφορά της που ανιδιοτελώς παραχώρησε τα δικαιώματα στο σχετικό έργο. Επίσης και τον Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Κολλεγίου για την προσφορά της Αίθουσας στην οποία φιλοξενούμεθα απόψε. Θα ήθελα επίσης, να συγχαρώ την Ηγεσία της Αστυνομίας, διότι ενθαρρύνει και στηρίζει αυτού του είδους τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, που τιμούν το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. ».
 
 
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας τόνισε μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
 
« […] Η δραστηριότητα της θεατρικής ομάδας δίνει μιαν άλλη ευρύτερη διάσταση στο ρόλο και στον κοινωνικό χαρακτήρα του Σώματος. Αναδεικνύει μιαν άλλη πτυχή του αστυνομικού προσωπικού που χαρακτηρίζεται από ψυχική καλλιέργεια, ευαισθησία και δημιουργική δύναμη.
 
?λλωστε, η συμμετοχή στα εικαστικά πράγματα, η αισθητική παρέμβαση και γενικά η έκφραση μέσω της τέχνης δεν αποτελούν πολυτέλεια αλλά διαχρονική ανάγκη του ανθρώπου. […]
 
[…] Θέλω, στο σημείο αυτό, να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τα μέλη και όλους τους συντελεστές της θεατρικής ομάδας για την εκούσια πολιτιστική τους συνδρομή και την ποιότητα των έργων που κάθε φορά «ανεβάζουν».
 
Στην προκειμένη δε περίπτωση, η εύστοχη επιλογή της κωμωδίας ¨Ο Μανωλάκης ο βομβιστής¨ αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία να θυμηθούμε το παρελθόν.
 
Να μεταφερθούμε στην εποχή του ’60, στην περίοδο της δικτατορίας και να δούμε όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία μέσα από την ευρηματική πένα και τη σατιρική διάθεση του Αλέκου Σακελλάριου, την άρτια σκηνοθετική προσπάθεια του καλού μας φίλου Γιάννη Κατράνη και την υπέροχη ερμηνεία των ηθοποιών – συναδέλφων μας. ».
 
Μετά το πέρας της παράστασης ο κ. Γιάννης Κατράνης δήλωσε:
 
« Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Περιττό, βέβαια, να σας πω ότι αισθάνομαι πολύ μεγάλη συγκίνηση, γιατί είναι η δεύτερη χρονιά που έχω τη χαρά και την τιμή να σκηνοθετώ παιδιά που ανήκουν στην Ελληνική Αστυνομία και βεβαίως, είμαι ιδιαίτερα περήφανος, γιατί είχα μαθητές που ανήκουν στη Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας. Και ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Μωϋσή, που έδωσε την ευκαιρία σ’ αυτά τα παιδιά να ασχοληθούν μ’ αυτό που λέμε θέατρο.
 
Πιστεύω πραγματικά, γνωρίζοντας αυτά τα νέα παλικάρια, τα νέα κοριτσόπουλα που ανήκουν στη Σχολή, ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει ένα έργο μεγάλο να εκτελέσει και αυτά τα παιδιά είμαι βέβαιος ότι θα το εκτελέσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ανακάλυψα στη Σχολή των Δοκίμων Αξιωματικών ότι υπάρχουν πραγματικά διαμάντια παιδιά και αυτά τα παιδιά θα πρέπει να τα τιμούμε, να τα εκτιμούμε, να τα βοηθήσουμε και ειδικά σε αυτή τη μικρή κίνηση που γίνεται, τη μικρή θεατρική ομάδα, πιστεύω ότι μπορούμε να την προχωρήσουμε.
 
Αλλά το να κάνουμε μία παράσταση μεταξύ μας είναι πάρα πολύ όμορφο βέβαια και είναι χαρά να βρίσκονται με τους μαθητές, με τους φίλους τους, αλλά να είσαστε σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός στην επαρχία περιμένει να καμαρώσει αυτό τον θίασο. Γιατί, όπως είπε και ο κύριος Γενικός, εγώ φέτος συμπληρώνω 40 χρόνια σ’ αυτή τη δουλειά.
 
Αυτά τα παλικάρια, αυτά τα παιδιά, πολλές φορές είναι καλύτερα και από επαγγελματίες. Γιατί έχουν ένα προσόν: αφήνουν την καρδιά τους, αφήνουν το συναίσθημά τους, παίζουν προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα ρόλο μόνο με την καρδιά τους, με το συναίσθημά τους. Κι αυτό μετράει πάνω από όλα σ’ έναν ηθοποιό, να βγάζει το συναίσθημά του, να μην είναι ψεύτης. Και αυτά τα παιδιά ψεύτες δεν είναι. Ας τα εμπιστευτούμε. Σας ευχαριστώ πολύ.».
 
 
 
     
 
 
 
 
 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελευταίες Αναρτήσεις