Τε 8 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200619-04-2006:Συνέντευξη του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στην εκπομπή:«ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ » στον ALPHA RADIO

19-04-2006:Συνέντευξη του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στην εκπομπή:«ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ » στον ALPHA RADIO

στους δημοσιογράφους Δημήτρη Σταυρόπουλο και Δήμο Βερύκιο-

 
 
Αθήνα, 19/4/2006
Σταυρόπουλος:        
Πρωί πρωί, στο ξεκίνημα τούτης της εκπομπής θα σας εκπλήξουμε. Θα πούμε ένα μπράβο ή μάλλον δύο μπράβο σε έναν Υπουργό της Κυβέρνησης που δεν είναι άλλος από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως, τον κ. Βύρωνα Πολύδωρα τον οποίο έχουμε στο τηλέφωνο για να του πούμε δύο μπράβο για δύο πολέμους που κήρυξε. Έναν στους επαίτες, που ήταν η μεγάλη πληγή της Αθήνας, πολλοί εκ των οποίων δεν είναι επαίτες αλλά θύματα και μέλη ενός κυκλώματος και έναν δεύτερο στους παρκαδόρους. Μπράβο κ. Υπουργέ, καλημέρα και χρόνια πολλά.
 
Πολύδωρας:
Καλημέρα.
 
Σταυρόπουλος:
Λοιπόν, διαβάσαμε την είδηση…
 
Βερύκιος:
Τά χασε ο Πολύδωρας, τά χασε. Λέμε καλή κουβέντα για άνθρωπο επιτέλους.
 
Σταυρόπουλος:
Συγχαρητήρια διότι ανοίξατε ένα διπλό πόλεμο καθαρίζοντας την Αθήνα από τους επαίτες που γνωρίζουμε καλά πόσο μεγάλη πληγή είναι και δεύτερον, μπράβο που ανοίξατε πόλεμο στους παρκαδόρους.
 
Πολύδωρας:
Κι εγώ έσπευσα πρωί πρωί να εισπράξω ως κλασικός ματαιόδοξος τα μπράβο από τον Βερύκιο και από τον Σταυρόπουλο. Ωραίο έτσι αυτό ε;
 
(γέλια)
 
Σταυρόπουλος:
Αυτό είναι καλό και τώρα πέραν της πλάκας, συγχαρητήρια που ανοίξατε μέτωπα γιατί κάπου κάπου πρέπει να αρχίζει η κάθαρση.
 
Βερύκιος:
Μόνο από κανέναν Πολύδωρα μπορούσε να ανοίξει. Από κανέναν άλλον.
 
Πολύδωρας:
Θέλω να σας πω με όλη την ειλικρίνεια που με διακρίνει και που εσείς απαιτείτε, ότι δε συμφιλιώνομαι με το έγκλημα και προπαντός το έγκλημα που έχει κοινωνικές διαστάσεις.
Σταυρόπουλος:
Καλά κάνετε. Μαζί σας. Εγώ σε τέτοιες πρωτοβουλίες είμαι κοντά σας.
 
Πολύδωρας:
Στη μία περίπτωση ο κόσμος της νύχτας πρέπει να γίνει αποδεκτός μόνο σαν ένας κόσμος που παρέχει τίμια διασκέδαση. μα είναι σαν ένας τόπος λιανεμπόριου ναρκωτικών, είμαι απέναντι μαζί με το στρατό μου, που λέγεται αδιάφθορη Ελληνική Αστυνομία.
 
Σταυρόπουλος:
Κάνατε ντου προ ημερών σε ένα κέντρο, είδα.
 
Πολύδωρας:
Το δεύτερο για τα παιδάκια των φαναριών ή για τους επαίτες, πρέπει να σας πω ή μάλλον να πω στους ακροατές μας να απελευθερώσουν τη σκέψη τους, δεν είναι κοινωνική συμβολή. Πρόκειται για μικρές συμμορίες. Εάν εισπράττουν η γιαγιά ή τα μωρά από τα φανάρια 100 Ευρώ, τα 90 πηγαίνουν σε κάποιους κοντινούς και αγνώστους και αφανείς τύπους που οργανώνουν τη συμμορία. Αυτό χτυπάω.
 
Σταυρόπουλος:
Μπράβο και συγχαρητήρια. Να το κλείνουμε αυτό το θέμα και πάμε στο μεγάλο τώρα. Έξοδος Ελλήνων για το Πάσχα.
 
Πολύδωρας:
Η φροντίδα μας είναι αναίμακτο Πάσχα. Η φροντίδα μας είναι όχι να κρυβόμαστε πίσω από μία καμπή του δρόμου για να δώσουμε κλήσεις στον παραβάτη. Η φροντίδα μας είναι αναίμακτο Πάσχα και πρόληψη. Να τους σταματήσουμε στα διόδια, να τους σταματήσουμε σε ένα κατάλληλο σημείο και να τους πούμε «το παιδάκι πίσω, στο πίσω κάθισμα». Δεύτερον, «φόρα τη ζώνη» και τρίτον ένας σοβαρός έλεγχος, κυρίως στους επαρχιακούς δρόμους, στο αλκοτέστ. «Μην οδηγείτε όταν έχετε πιει, μην υπερτιμάτε τις δυνάμεις σας, κάνετε κακό στον εαυτό σας, κάνετε κακό στα παιδιά σας». Κακό εννοούμε φρικτό, θανάσιμο μερικές φορές δυστυχώς και όλες οι προσπάθειές μας με τις άοκνες και φιλότιμες προσπάθειες των οργάνων της τάξεως, των Τροχαίων μας κυρίως, είναι να έχουμε ένα αναίμακτο Πάσχα. Θα πάμε κονβόι τους ταξιδιώτες στην Π.Α.Θ.Ε. Εκεί μπορούμε να πούμε ότι θα ελέγχουμε το δρόμο με τα άριστα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Στους επαρχιακούς δρόμους θα συνεργαστούμε με τη Νομαρχία και τους Δήμους και με τις τοπικές Διευθύνσεις της Αστυνομίας ώστε να προφυλάξουμε, γιατί οι μεγαλύτερες βλάβες προέρχονται από τους επαρχιακούς δρόμους δυστυχώς.
 
Σταυρόπουλος:
Κ. Πολύδωρα, όλα αυτά πολύ ωραία και είμαστε δίπλα σας, σας στηρίζουμε και τα αναδεικνύουμε…
 
Πολύδωρας:
Δεν είναι σχέδια, είναι εφαρμογές, θα τα δείτε στους δρόμους.
Σταυρόπουλος:
Σ? αυτά σας στηρίζουμε όμως η ωραία μας χώρα έχει και κάποια υπέροχα έθιμα τα οποία τον τελευταίο καιρό τείνουν να γίνουν κι αυτά επικίνδυνα.
 
Πολύδωρας:
Δεν τα θέλω. Δεν τα θέλω. Θέλω να σώσω το μάτι του παιδιού. Σας το λέω. Θέλω να σώσω το χέρι του παιδιού. Θέλω να σώσω το μάτι και το χέρι του παιδιού από τη βλακεία. Δεν είναι έθιμο. Μάλιστα σε μερικά μέρη τα οργανώνουνε και επίσημα. Απαγορεύεται. Δε συμφιλιώνομαι με τη βλακεία.
 
Βερύκιος:
Πήρατε τους Δημάρχους στο τηλέφωνο και τους είπατε να σταματήσουν…
 
Πολύδωρας:
Ποιος σας το είπε αυτό;
 
Σταυρόπουλος:
Υπάρχει μια πληροφορία ότι πήρατε τον Δήμαρχο της Ομηρούπολης στη Χίο και του είπατε…
 
Πολύδωρας:
Δε σας μιλάω. Δε σας μιλάω. Δεν πήρα τίποτα. Δεν πήρα τίποτα. Μίλησα νομικά και είπα «παραμιλάω τώρα και θέλω να ακούσετε το παραμιλητό μου». Ποιος θα φέρει την ευθύνη για το μάτι του παιδιού;
 
Σταυρόπουλος:
Τώρα έχει δίκιο σ αυτό.
 
Πολύδωρας:
Ποιος θα φέρει την ευθύνη… όχι, ρωτάω τους διοργανωτές. Εγώ με το θεσμικό μου ρόλο αλλά και ως άνθρωπος.
 
Σταυρόπουλος:
Και τί θα κάνετε τώρα; αυτοί θα πάνε, θα βάλουνε τα βεγγαλικά τους, θα πολεμήσουνε, θα γελάσουν. Θα πάρετε την Αστυνομία να πείτε σταματήστε τους;
 
Πολύδωρας:
Όχι, δε σας είπα τίποτα τέτοιο. Σας είπα ότι ανοίγω διάλογο ώστε για φέτος να λάβουνε τα μέγιστα δυνατά μέτρα και για του χρόνου να το καταργήσουμε αυτό το παιχνίδι με τον ακρωτηριασμό.
 
Σταυρόπουλος:
Στην Καλαμάτα? παντού.
 
Βερύκιος:
Συμφωνείτε με τα μέτρα που…
 
Πολύδωρας:
Τα ξέρω όλα και δεν τα εγκρίνω. Να ξέρουν ότι υπάρχει ένας Υπουργός ο οποίος δεν συμφιλιώνεται με την επικίνδυνη βλακεία.
 
Βερύκιος:
Κ. Υπουργέ, εσείς συμφωνείτε με τα μέτρα που εξήγγειλε το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών για αυστηρότερα πρόστιμα, πρόστιμα φωτιά, για όποιον παραβαίνει τον Κ.Ο.Κ.;
 
Πολύδωρας:
Με ρώτησαν και χτες γι αυτό το θέμα. Δεν το ξέρω και πριν δω, να δω τη σκοπιμότητα, να δω την εσωτερική λογική του μέτρου, δεν σπεύδω να το κρίνω.
 
Σταυρόπουλος:
Σας ευχόμαστε χρόνια πολλά.
 
Πολύδωρας:
Χρόνια πολλά. Χρόνια πολλά. Καλή Ανάσταση.
 
Σταυρόπουλος:
Καλό Πάσχα και να τα ξαναπούμε κι αμέσως μετά. Ελπίζω τον πόλεμο που αρχίσατε να τον συνεχίσετε. Είμαστε κοντά σας.
 
Πολύδωρας:
Ευχαριστώ πολύ.

Τελευταίες Αναρτήσεις