Σα 10 Ιουνίου 23
ΑρχικήΑιλιανός ΑρχείοΑιλιανός 200618-09-2006: Διυπουργική συνάντηση εκπροσώπων ελληνικών Υπουργείων και Υπηρεσιών με Φινλανδική Αντιπροσωπεία υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως

18-09-2006: Διυπουργική συνάντηση εκπροσώπων ελληνικών Υπουργείων και Υπηρεσιών με Φινλανδική Αντιπροσωπεία υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως

Σκοπός της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα διαχείρισης κρίσιμων περιστατικών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 18/09/2006
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβη ε.τ. κ. Κωστή Αιλιανού, πραγματοποιείται από σήμερα (18-9-2006), στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Εξωτερικών, διήμερη διυπουργική συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων Υπουργείων και Υπηρεσιών της Ελλάδας και της Φινλανδίας, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα διαχείρισης κρίσεων.

Η συνάντηση πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος του Πρέσβεως της Φινλανδίας στην Ελλάδα κ. Ole Norrback προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβη ε.τ. κ. Κωστή Αιλιανό.
 
Σκοπός της συνάντησης, στην οποία απηύθυνε εναρκτήριο χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, είναι η εκατέρωθεν ενημέρωση για το σύστημα διαχείρισης κρίσεων και τη διασφάλιση ζωτικών λειτουργιών της κοινωνίας κατά τη διάρκεια καταστάσεων κρίσεως.
 
Τη φινλανδική αντιπροσωπεία αποτελούν στελέχη αρμόδια για τη διασφάλιση λειτουργιών ζωτικής σημασίας για την κοινωνία σε περίπτωση κρίσεως, εκπρόσωποι Υπουργείων της Φινλανδίας (Εσωτερικών Υποθέσεων, Εξωτερικών, ´Αμυνας, Εκπαίδευσης, Γεωργίας και Δασών, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Εργασίας, Περιβάλλοντος), εκπρόσωποι από το Γραφείο του Πρωθυπουργού της Φινλανδίας, από την Εθνική Υπηρεσία εκτάκτων αναγκών της Φινλανδίας, καθώς και εκπρόσωποι της Τράπεζας της Φινλανδίας.  
 
Από ελληνικής πλευράς, συμμετέχουν στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και του Συμβουλίου Συντονισμού, Ανάλυσης και Ερευνών, καθώς και εκπρόσωποι επιμέρους Διευθύνσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς επίσης και πανεπιστημιακοί καθηγητές. Συμμετέχουν ακόμη, εκπρόσωποι των Υπουργείων Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εμπορικής Ναυτιλίας.
 
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στη συνάντηση είναι τα εξής:
 
  • Επιτυχημένη διαχείριση ασφάλειας και συντονισμός κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
  • Κίνδυνοι ασφάλειας ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσογείου.
  • Διασφάλιση της παροχής ενέργειας σε καταστάσεις κρίσεως.
  • Λαθρομετανάστευση και συνοριακός έλεγχος.
  • Λειτουργία των συστημάτων φροντίδας υγείας, τοπικά και εθνικά, κατά τη διάρκεια καταστάσεων κρίσεως.
  • Εθνικές ρυθμίσεις για την ασφαλή λειτουργία του οικονομικού τομέα.
  • Τρομοκρατία, ιδιαίτερα από την πλευρά συντονισμού των Αρχών.
  • Φυσικές καταστροφές (σεισμοί, δασικές πυρκαγιές, πανδημίες) ή καταστροφές που προκαλούνται από τον άνθρωπο (π.χ. χημική ακτινοβολία) και ετοιμότητα στην αντιμετώπισή τους.

  

 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ.:210 6977505
Fax:210 6929764
e-mail:elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις