Πε 28 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200717-11-2007: Δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής των μέτρων για τον εορτασμό...

17-11-2007: Δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής των μέτρων για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΛ: 210 6977505
 
 
 
 
Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2007
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής των μέτρων για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 
 
« Με τον κ. Χηνοφώτη είμαστε εδώ για να συγχαρούμε την Αστυνομία ακριβώς γιατί δε χρειάστηκε να παρέμβει.
 
Σε ένα δημοκρατικό κράτος, κράτος δικαίου, στην ποιότητα της δημοκρατίας την οποία επιδιώκουμε, η Αστυνομία επιτελεί το έργο της όταν δε χρειάζεται να παρεμβαίνει, όταν η κοινωνική ζωή ρέει ομαλά, όταν τα δικαιώματα του ανθρώπου ασκούνται ακώλυτα. Αυτή ακριβώς ήταν και η επιτυχία της Αστυνομίας.
 
Σήμερα κορυφώνεται η επέτειος του Πολυτεχνείου και όλοι, μετά την πορεία, μπορούμε να πούμε ότι τιμούμε πραγματικά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με βάση τα γεγονότα της εποχής και το διαχρονικό τους συμβολισμό.
 
Τιμούμε εκείνους που εξεγέρθηκαν και τις αιτίες για τις οποίες εξεγέρθηκαν. Τιμούμε τους νεκρούς, τιμούμε το γεγονός ότι και σήμερα το Πολυτεχνείο συμβολίζει την ανάγκη να υπερασπισθούμε τα δικαιώματα του ανθρώπου από τις πολύπλευρες απειλές, οι οποίες πάντα υπάρχουν.
 
Και βέβαια, μας εμπνέει το Πολυτεχνείο για να σκεφτόμαστε ότι στο μέλλον οφείλουμε πάντοτε να διαμορφώνουμε τις συνθήκες, ώστε να παραδώσουμε στην νέα γενιά, η οποία και τότε εξεγέρθηκε, την Ελλάδα καλύτερη απ΄ ό,τι την παραλάβαμε. Η Ελλάδα τους ανήκει και πρέπει να είναι Ελλάδα δημοκρατική, ειρηνική και δημιουργική.
 
Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους της Πολιτείας όλους εκείνους που συμμετείχαν στην πορεία του Πολυτεχνείου, τις πολιτικές δυνάμεις του Τόπου, τις νεολαίες, όλους εκείνους δηλαδή που πραγματικά θωράκισαν την πορεία και της έδωσαν το νόημα που της ταιριάζει. Την πορεία αυτή, η οποία τονίζω ότι οφείλει πάντα να μας εμπνέει, για να μείνει άσβεστη η μνήμη του Πολυτεχνείου, αλλά και ο συμβολισμός του.
 
Για αυτό βρισκόμαστε εδώ το τονίζω ξανά και κλείνω με αυτό. Γιατί δε χρειάστηκε η Αστυνομία να παρέμβει. Γι΄ αυτό και τη συγχαίρω.
 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. ».
 
 
 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελευταίες Αναρτήσεις