Πα 27 Ιανουαρίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200617-04-2006: Επιστολή του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως σε ημερήσια εφημερίδα

17-04-2006: Επιστολή του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως σε ημερήσια εφημερίδα

 Αθήνα, 17 .IV. 2006

M. Δευτέρα

 

Προς την «Αυριανή»

 

 

 

Αγαπητή Αυριανή, 

 

Κανένας εμφύλιος δεν έχει ξεσπάσει στην ΕΥΠ. Για τα γραφόμενα σε άλλη εφημερίδα χθες (Κυριακή, 16/4) υπήρξε καθαρή, από την άποψη της σαφήνειας, άμεση, χωρίς καμμία βραδύτητα, και ευθεία, δηλαδή χωρίς περιστροφές δήλωση – απάντηση από τον διοικητή της ΕΥΠ κ. Ιω. Κοραντή.

 

 

Έτσι, επ` αυτών των καταγγελιών, τις οποίες και σεις αναπαράγετε και διευρύνετε – θέλω να πιστεύω καλοπροαίρετα – δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο.

 

 

Εκμεταλλεύομαι όμως την ευκαιρία να σημειώσω ότι πιστεύω στην εθνική αποστολή της ΕΥΠ. Αποτελεί έσχατη πολιτική πλάνη και επικίνδυνη ακρισία η σύνδεση της ΕΥΠ και των σκοπών της με προκαταλήψεις ιδεοληπτικού χαρακτήρα του παρελθόντος (όπως ορισμένοι πράττουν).

 

 

Στόχος μου η αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας της ΕΥΠ, ο εκσυγχρονισμός και η υπαγωγή της υπό Κοινοβουλευτικό έλεγχο και εποπτεία (9/μελής επιτροπή βουλευτών) και με δικαστικές εγγυήσεις (μόνιμος εισαγγελέας υπηρεσίας), όπως εύστοχα τονίζετε στο σημείωμα σας σχετικά με το νομοσχέδιο της ΕΥΠ που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή.

 

 

 

                                                                               Με εκτίμηση,

 

                                                                       Βύρων Γ. Πολύδωρας

Τελευταίες Αναρτήσεις