Σα 4 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2008Δελτία Τύπου Μάρτιος 200817-03-2008: Σύσκεψη των Γενικών Αστυνομικών Διευθυντών υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

17-03-2008: Σύσκεψη των Γενικών Αστυνομικών Διευθυντών υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΤΗΛ: 210 6977505
 

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Αθανάσιου Ανδρεουλάκου, πραγματοποιήθηκε σήμερα (17-03-2008) στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας Σύσκεψη των Γενικών Αστυνομικών Διευθυντών.
 
Στη Σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου κ. Βασιλείου Τσιατούρα, παρέστησαν ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Γρηγόριος Αναγνώστου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος Μπουλούκος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Αντώνιος Μπάμιατζης, οι Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Προϊστάμενοι αυτοτελών κεντρικών Υπηρεσιών του Σώματος και Διευθυντές Διευθύνσεων του Αρχηγείου.
 
Μετά τον αρχικό χαιρετισμό και τις κατευθυντήριες οδηγίες του κ. Υφυπουργού, ακολούθησε χαιρετισμός του κ. Γενικού Γραμματέα και στη συνέχεια ο κ. Αρχηγός προέταξε ως πρώτο στόχο την αντιμετώπιση της καθημερινότητας του πολίτη και την άμεση ανταπόκριση των αστυνομικών Υπηρεσιών σε κάθε συμβάν αστυνομικής δράσης.
 
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ύπαρξη εμφανούς αστυνομικής παρουσίας με σκοπό την πάταξη της εγκληματικότητας, την προστασία των ανηλίκων, τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και την αξιοποίηση στο έπακρο όλης της υπάρχουσας δύναμης και μέσων.
 
Τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη της άμεσης και αγαστής συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς, του Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους Νομάρχες και τους Γενικούς Γραμματείς Περιφέρειας.
 
Ζητήθηκε ακόμη από τους Γενικούς Αστυνομικούς Διευθυντές να υπάρχει συντονισμός, εποπτεία και έλεγχος των αστυνομικών δυνάμεων αρμοδιότητάς τους και στενή συνεργασία Υπηρεσιών Τάξης και Ασφάλειας, με σκοπό την άσκηση ουσιαστικής αστυνόμευσης, την εξιχνίαση των αδικημάτων και γενικά την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.
 
Τέλος, επισημάνθηκαν ειδικότερα αντικείμενα αστυνομικής δράσης, όπως η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, η εκδήλωση ιδιαίτερης προσοχής κατά τις μεταγωγές κρατουμένων, η αντιμετώπιση της αθλητικής βίας και η παρακολούθηση σε τοπικό επίπεδο ιδιαίτερων παραβατικών συμπεριφορών, προκειμένου να προληφθεί η δημιουργία εγκληματογόνων περιοχών.

Τελευταίες Αναρτήσεις