Τρ 7 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2008Δελτία Τύπου Απρίλιος 200816-04-2008: Βράβευση Τροχονόμων από την ΕΛΠΑ

16-04-2008: Βράβευση Τροχονόμων από την ΕΛΠΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
 

Αθήνα, 16 Απριλίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου και Περιηγήσεων (ΕΛΠΑ) βράβευσε σήμερα (16-04-2008) αστυνομικούς της Τροχαίας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Εντευκτήριά της στην Αγία Παρασκευή, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη.
 
Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν δύο (2) άνδρες και δύο (2) γυναίκες αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσίες Τροχαίας της Αττικής και της Περιφέρειας, ως εκπρόσωποι όλων των αστυνομικών της Τροχαίας, για την προσφορά τους στην ασφάλεια των πολιτών (οδηγών, επιβατών και πεζών) και τη συμβολή τους στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας κατά μήκος όλου του οδικού δικτύου της Χώρας, κατά το έτος 2007. Ειδικότερα, βραβεύτηκαν οι αστυνομικοί: 
  • Αστυφύλακας Μυλωνάς Παναγιώτης του Τμήματος Τροχαίας Πειραιά.
  • Αστυφύλακας Πατρόζου Ελένη του Τμήματος Τροχαίας Αιγάλεω.
  • Αστυφύλακας Κουντουράς Περικλής της Υπ/νσης Τροχαίας Αθηνών.
  • Αστυφύλακας Δρακούδης Στέργιος του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής.
  • Αστυφύλακας Ψαρά Θεανώ της Υπ/νσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης. 
Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Εσωτερικών, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: “ … η βράβευση των καλύτερων τροχονόμων για το έτος 2007 αποτελεί μια συμβολική έκφραση της αναγνώρισης των υπηρεσιών που αυτοί παρέχουν στον τομέα της οδικής ασφάλειας, μεριμνώντας, με υπευθυνότητα και με πνεύμα αλληλεγγύης, για τη ζωή, την υγεία και την ασφάλεια όλων μας, αλλά και διευκολύνοντας σημαντικά την καθημερινότητά μας … ”.
 
Ο κ. Παυλόπουλος, συνεχάρη ακόμη τους επαγγελματίες οδηγούς που επίσης βραβεύτηκαν για την υπεύθυνη οδήγησή τους και τον σεβασμό που επέδειξαν στην ασφάλεια των συνανθρώπων τους, παρά τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες εργάζονται. “ … Η εμπειρία, η υπευθυνότητα και η συνέπειά τους αποτελεί παράδειγμα για όλους μας … ”.
 
Ο κ. Υπουργός υπογράμμισε πως “ … βασική προτεραιότητα παραμένει, και για την επόμενη τριετία, η οδική ασφάλεια, η τροχονομική αστυνόμευση και η πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων … ”.
 
Ακολούθως επεσήμανε ότι: “ … Τα αποτελέσματατης εφαρμογής του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά. Συγκεκριμένα, κατά το επτάμηνο εφαρμογής του νέου Κώδικα (Ιούνιος-Δεκέμβριος 2007) σημειώθηκε μείωση των νεκρών κατά 104 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του έτους 2006. Ήδη εφαρμόζεται νέο Στρατηγικό Σχέδιο για τη Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στη Χώρα μας (2006-2010). Στόχος του Σχεδίου αυτού είναι η μείωση των νεκρών από τροχαία ατυχήματα κατά 50% μέχρι το 2010, λαμβάνοντας ως μέτρο το αντίστοιχο ποσοστό των νεκρών κατά το 2000 … ”. 
 
Εν συνεχεία, ο Καθηγητής κ. Παυλόπουλος προσδιόρισε τους στόχους-προτεραιότητες που το Υπουργείο Εσωτερικών έχει θέσει για το έτος 2008, ως προς την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, οι οποίοι συνίστανται στην “ … εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος αστυνόμευσης του οδικού δικτύου, με στόχο την αποτροπή των παραβάσεων των κανόνων οδικής κυκλοφορίας … ”.
 
Κλείνοντας, ο κ. Υπουργός, τόνισε πως: “ … Όταν είμαστε προσεκτικοί, όταν οδηγούμε με υπευθυνότητα και τηρώντας τον Κ.Ο.Κ., προστατεύουμε τον εαυτό μας, θωρακίζουμε την οικογένειά μας, σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας. Δείχνουμε, έτσι, έναν πολύ υψηλό δείκτη αλληλεγγύης, που μάλιστα δεν κοστίζει τίποτα για τον καθένα μας … ”.
 

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις