Τε 8 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200616-04-2006: Απαντητική επιστολή του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως σε ερωτήματα επιστολογράφου που δημοσιεύτηκε σε Κυριακάτικη εφημερίδα (16-04-2006)

16-04-2006: Απαντητική επιστολή του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως σε ερωτήματα επιστολογράφου που δημοσιεύτηκε σε Κυριακάτικη εφημερίδα (16-04-2006)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
 
 
Προς  την ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
 
 
Στο μέρος που οι ερωτηματικές παρατηρήσεις του κ. Λ. Βασιλικόπουλου με αφορούν, ώστε να προκαλούν το καταληκτικό ερώτημα,«τι απαντάτε κ. Πολύδωρα;» (ΚΕ σελ. 8) έχω να πω τα εξής :
 
Με απησχόλησε, πράγματι, εξ υπαρχής το θέμα να σιωπήσω και να μην αποκαλύψω το γεγονός της πλήρους τεχνικής αδυναμίας της ΕΥΠ για νόμιμη (με άδεια του εισαγγελέα πάντα) συνακρόαση κινητών,καθώς και ψηφιακών σταθερών, συντηρώντας έτσι ένα ψέμμα και κατ` ακολουθίαν έναν μύθο, τον μύθο της παντοδύναμης ΕΥΠ, ή να μιλήσω και να πω την αλήθεια. Προτίμησα το δεύτερο, δηλαδή να πω την αλήθεια. Για τρεις λόγους. Πρώτον, για λόγους αρχής. Δεν επρόκειτο άλλωστε για «ψέμμα» (έστω δια της αποσιώπησης της αλήθειας) που θα έσωζε κάτι ανώτερο. Δεύτερον, όλοι οι επαΐοντες και οι ενδιαφερόμενοι εγνώριζαν την αλήθεια σχετικά με την τεχνική ανεπάρκεια της ΕΥΠ.Δεν επρόκειτο συνεπώς περί συντηρήσεως ενός «μυστικού», αλλά περί εθελοτυφλίας και στρουθοκαμηλισμού. Και τρίτον, η συντήρηση του μύθου, ότι δηλαδή «η ΕΥΠ έχει τον τρόπο της», έδινε λαβή στους κακοπροαίρετους να μυθιστοριογραφούν και να συκοφαντούν και την ΕΥΠ και το θεσμικό σύστημα εν γένει. Αυτό ήταν όντως θανάσιμα επιβλαβές. Δεν το άφησα να ανθήσει. Το ξερρίζωσα σαν τσουκνίδα. Ως όφειλα.-
 
 
Με εκτίμηση,
    Βύρων Γ. Πολύδωρας

Τελευταίες Αναρτήσεις