Δε 25 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200715-12-2007:Ανακοινώσεις του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

15-12-2007:Ανακοινώσεις του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΤΗΛ: 210 6977505
 
 
 
                                                
 
Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2007
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης παρέστη χθες στην συνεδρίαση του Ετήσιου Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο, κατά την διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν θέματα του Εθνικού χωροταξικού, της ανάπτυξης και των υποδομών της νήσου και της εγκληματικότητας.

Εκτός των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην συνεδρίαση συμμετείχαν οι Βουλευτές όλων των Νομών της Κρήτης,  οι εκπρόσωποι της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, της Ελληνικής Αστυνομίας, των συνδικαλιστικών φορέων και των παραγωγικών τάξεων του νησιού.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε συγκεκριμένες αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης.
 
Συγκεκριμένα:
 
v    Αυξάνεται η συνολική οργανική δύναμη της Γ.Α.Δ.Π.Κ.  κατά 653 θέσεις (453 Αστυνομικών και 200 Ειδικών Φρουρών).
 
v    Δημιουργείται Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μεσσαράς, καθώς και Τμήματα Ασφαλείας και Τροχαίας στην ίδια περιοχή.
 
v    Δημιουργούνται Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας και Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών στους Νομούς Χανίων, Ρεθύμνης και Λασιθίου.
v    Συστήνονται τρία νέα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων στον Αποκόρωνα με έδρα τις Βρύσες, στον Μυλοπόταμο με έδρα τα Ζωνιανά και στην Μεσσαρά με έδρα τις Μοίρες.
 
v    Δημιουργείται στην Υποδιεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης Ομάδα Ειδικών Αποστολών, η οποία θα έχει ως αποστολή την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση σοβαρών και εξαιρετικά επικίνδυνων περιστατικών.
 
v    Από την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007 ενισχύονται με εβδομήντα τέσσερα (74) στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Περάματος και το Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων.
 
 
Παράλληλα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Κ. για την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση, θα αναβαθμιστούν σε Αστυνομικά Τμήματα, Αστυνομικοί Σταθμοί, αναλόγως των αναγκών.
 
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών συνομίλησε στην συνέχεια με όλους του συμμετέχοντες στο συνέδριο και κατέγραψε τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους που αφορούν σε ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν διάφορες περιοχές της Κρήτης, στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες περιοχές από την λαθρομετανάστευση, αλλά και την αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων, προκειμένου αυτές να ληφθούν υπ όψιν στους ειδικούς επιχειρησιακούς σχεδιασμούς υλοποίησης της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών. 

Ο κύριος Χηνοφώτης εξεδήλωσε την πρόθεσή του να παραστεί και στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.
 

Τελευταίες Αναρτήσεις